Fotbal international

Black Friday în fotbalul mondial! Juventus, campioana transferurilor low-cost

16.11.2018 | 17:34
Black Friday in fotbalul mondial Juventus campioana transferurilor lowcost

Black Friday, ziua marilor reduceri, este de actualitate și în fotbalul mondial. Multe cluburi importante au reușit transferuri de top cu bani puțini sau chiar gratis de-alungul timpului, dar campioana absolută este Juventus Torino, care în ultimii ani a făcut câteva mișcări geniale în perioadele de mercato.

Campioana ultimele șapte sezoane din Serie A i-a transferat gratis în ultimii ani pe Andrea Pirlo, Paul Pogba, Sami Khedira sau Dani Alves, jucători care au confirmat în timp la ”Bătrâna Doamnă”. De altfel, formațiile italiene sunt recunoscute pentru modul în care reușesc să aducă pe bani puțini fotbaliști importanți.

Black Friday în fotbalul mondial, Steve McManaman a deschis balul

Chiar în ziua în care în România este Black Friday, FANATIK.RO îți prezintă cele mai importante zece transferuri din fotbalul mondial, care ar fi putut intra în topul acestei zile. Au fost luate în calcul doar mutările făcute gratis de marile formații.

Steve McManaman – de la Liverpool la Real Madrid în 1999. Fostul internațional englez a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu Liverpool și a refuzat un transfer pe bani la FC Barcelona. Ajuns la final de contract, McManaman a ales să meargă la Real Madrid acolo unde se pregătea ”era galactică”. Mijlocașul englez a câștigat Cu Real de două ori Champions League, o dată Supercupa Europei, de două ori titlul în La Liga și o dată Supercupa Spaniei.

Sol Campbell – de la Tottenham la Arsenal în 2001. Transferul fostului fundaș central a stârnit multe discuții în Anglia, fiind știută rivalitatea dintre cele două cluburi londoneze. Internaționalul englez a avut cinci ani foarte buni alături de ”tunari”, câștigând două titluri în Premier League și două Cupe ale Angliei.

Michael Ballack a plecat cu scandal de la Bayern Munchen

Esteban Cambiasso – de la Real Madrid la Inter Milano în 2004. Fostul internațional argentinian nu s-a adaptat în Spania și după doi ani a ajuns în Italia unde a scris istorie. Cambioasso a fost liderul de la mijlocul terenului în perioada când Interul antrenat de Jose Mourinho reușea tripla Champions League – titlu – Cupa Italiei.

Michael Ballack – de la Bayern Munchen la Chelsea în 2006. În ultimul sezon petrecut în Bavaria, Ballack a făcut câteva declarații dure care i-a enervat pe șefii lui Bayern. Aceștia au decis să întrerupă contractul, dar internaționalul german nu a dus lipsă de oferte. Dorit de Manchester United, Real Madrid, Inter Milano și AC Milan, Ballcak a ales să meargă la Chelsea, alături de care a cucerit un titlu, două Cupe, o Cupă a Ligii și o Supercupă a Angliei.

Michael Ballack a reușit performanțe uriașe în tricoul lui Chelsea Londra
Michael Ballack a reușit performanțe uriașe în tricoul lui Chelsea Londra

Andrea Pirlo – de la Milan la Juventus în 2011. Internaționalul italian a ajuns la ”Bătrâna Doamnă” după ce surprinzător Milan nu i-a prelungit înțelegerea. Pirlo a câștigat patru titluri în Serie A, o Cupă și două Supercupe ale Italiei cu Juventus.

Lewandowski, mutarea genială reușită de Bayern

Paul Pogba – de la Manchester United la Juventus în 2012. După doi ani la juniori și unul la seniorii lui Manchester United, managerul Alex Ferguson a decis să-l lase pe Paul Pogba să plece gratis la Juventus. Francezul a devenit o piesă de bază la campioana Italiei, alături de care a câștigat patru titluri, două Cupe și două Supercupe ale Italiei. După patru ani în Italia, actualul campion mondial a fost răscumpărat de Manchester United pentru 105 milioane de euro, cea mai mare sumă plătită la acel moment pentru un fotbalist.

Robert Lewandowski – de la Borussia Dortmund la Bayern Munchen în 2014. Internaționalul polonez a refuzat în mai multe rânduri prelungirea contractului cu ”galben-negri”, iar în vara lui 2014 a ajuns gratis la marea rivală Bayern Munchen. Pe Allianz Arena, polonezul a câștigat patru titluri în Bundeslia, o Cupă și două Supercupe ale Germaniei.

Sami Khedira – de la Real Madrid la Juventus în 2015. După cinci ani petrecuți pe Santiago Bernabeu, internaționalul german a ajuns la Juventus pentru că își pierduse locul de titular la ”galactici”. El a re trei titluri în Serie A și treci Cupe ale Italiei.

Dani Alves, ultimul transfer de marcă din seria Black Friday

James Milner – de la Manchester City la Liverpool în 2015. ”Cetățenii” l-au achiziționat de la Aston Villa pentru 22 de milioane de euro, dar l-au pierdut gratis după cinci sezoane. Milner a devenit un jucător important în strategia lui Jurgen Klopp și a jucat alături de ”cormorani” în finale de Champions League și Europa League.

Dani Alves – de la FC Barcelona la Juventus în 2016. Spre surprinderea multora, fundașul dreapta brazilian a ales să plece după opt ani petrecuți la FC Barcelona și să meargă la Juventus. După ce a luat titlul și Cupa Italiei, internaționalul brazilian a mai șocat o dată lumea fotbalului alegând să plece la Paris Saint-Germain.