News

INCREDIBIL! BLAT înfiorător între procurori şi judecători în cazul VIOLULUI de la Vaslui! Încă o pată pe obrazul Justiţiei române

Surse judiciare implicate în anchetarea magistraţilor care i-au eliberat pe cei şapte violatori din Vaslui au explicat filmul halucinant al blatului care a oripilat întreaga societate...
23.07.2015 | 08:23
INCREDIBIL BLAT infiorator intre procurori si judecatori in cazul VIOLULUI de la Vaslui Inca o pata pe obrazul Justitiei romane
ADVERTISEMENT

Surse judiciare implicate în anchetarea magistraţilor care i-au eliberat pe cei şapte violatori din Vaslui au explicat filmul halucinant al blatului care a oripilat întreaga societate românească. Sunt implicaţi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, Sorin Armeanu, judecătoarea de fond, Georgina Moldovan, doi judecători de la Tribunalul Vaslui şi una dintre familiile “înstărite” ale brutelor din Văleni.

BLATUL NUMĂRUL 1

Mai întâi, judecătoare de fond, Georgina Moldovan, a luat o decizie care a şocat întreaga opinie publică, eliberând trei dintre cei şapte violatori, care şi-au recunoscut fapta, în data de 9 aprilie 2015. Decizia a venit în contextul în care tatăl unuia dintre violatori este consătean şi prieten vechi cu soţul judecătoarei Georgina Moldovan.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce a luat această decizie suspectă, judecătoarea Georgina Moldovan a demisionat din funcţia de preşedinte al Judecătoriei Vaslui, cerând să fie detaşată la Şcoala Naţională de Grefieri pe un post de formator. În următorii trei ani, fosta judecătoare va ţine cursuri de Procedură Penală. Însă, nu pentru mult timp, întrucât riscă să fie exclusă din magistratură.

BLATUL NUMĂRUL 2

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care anchetează cazul au descoperit că, după ce Georgina Moldovan i-a eliberat pe cei trei, prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Vaslui, Sorin Armeanu, s-a opus recursului. Mai exact, procurorul de şedinţă a intenţionat să facă recurs la decizia judecătoarei de fond, din 9 aprilie, însă Sorin Armeanu l-a oprit.

ADVERTISEMENT

Procedura spune că procurorul de şedinţă poate face recurs numai cu acceptul şefului său (în acest caz, Sorin Armeanu).

BLATUL NUMĂRUL 3

Familiile celorlalţi patru violatori rămaşi în arest au făcut recurs la Tribunalul Vaslui, cerând şi ei eliberarea din arest.

ADVERTISEMENT

Sursele judiciare au declarat pentru REALITATEA.NET că prim-procurorul Sorin Armeanu ar fi fost cel care a intervenit pe lângă doi magistraţi de la tribunal, convingându-i pe aceştia să îi pună în libertate pe violatori. Aşa se face că, cu ajutorul familiilor înstărite ale violatorilor, unor judecători corupţi şi unui procuror şef rău intenţionat, cei şapte tineri din Văleni acuzaţi că ar fi violat o fată până la leşin se plimbă liberi, sfidând evidenţele.

CONCLUZIA

Premierul Victor Ponta, în şedinţa de Guvern de ieri, 22 iulie, l-a apostrofat pe ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, cerându-i să rezolve ancheta care îi priveşte pe magistraţii de la Vaslui. Sursele noastre din CSM spun, însă, că ancheta era demarată de circa o lună, apropiindu-se de final, iar gestul premierului rămână unul de imagine, lipsit de conţinut.

ADVERTISEMENT

Din datele adunate până în prezent, concluzia la care au ajuns anchetatorii este aceea că judecătorii şi prim-procurorul vor fi excluşi din Magistratură.

Acest lucru se va putea înfăptui până la finalul anului, întrucât procedura este una greoaie. Magistraţii vizaţi pot contesta decizia CSM la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Sursa: realitatea.net

ADVERTISEMENT
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani...
FOTO Ce a făcut Florinel Coman, imediat după finalul meciului FCSB - Botoșani 3-2
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină....
A cerut despăgubiri de 760.000 de euro pentru invaliditate după un accident de maşină. Femeia, prinsă la un concurs de aruncat brazi
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut...
Ultimele cuvinte ale lui Petre Roman la căpătâiul Mioarei Roman. Ce a putut să zică fostul premier de ea
Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat
Regele Charles, gest neașteptat după diagnosticul de cancer. La cine a apelat
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni