Fotbal international

Blestemul accidentărilor la PSG! După Neymar e KO și Cavani. Uruguayanul va lipsi cel puțin o lună

10.02.2019 | 15:48
Blestemul accidentarilor la PSG Dupa Neymar e KO si Cavani Uruguayanul va lipsi cel putin o luna

Blestemul accidentărilor la PSG continuă. Abia primise Thomas Tuchel vestea bună că italianul Marco Verratti e refăcut și poate reintra și a venit o alta teribil de proastă. După Neymar acum este KO și vârful uruguayan Edinson Cavani. Astfel că pentru meciul tur din optimile de Champions League, de săptămâna viitoare, contra lui Manchester United, pe Old Trafford, parizienii au rămas practic doar în Kylian Mbappe! Cu o etapă în urmă pierduseră primul meci din sezon, 1-2 la Lyon.


UPDATE, ora 15:48 / Cotidianul L’Equipe a anunțat că Edinson Canavi va lipsi cel puțin o lună după ruptura musculară la coapsa dreaptă suferită în partida cu Bordeaux. Astfel, uruguayanul va rata dubla cu Manchester United din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Prima manșă se va disputa în 12 februarie pe Old Trafford, returul fiind programat pe Parc de Princes în 6 martie.


PSG a învins pe Bordeaux cu 1-0 în ultima etapă de campionat, printr-un penalty transformat în forță de El Matador Cavani. Și tocmai de la acel penalty i s-a tras uruguayanului, care după îmbrățișările coechipierilor s-a retras spre marginea terenului, cu mâna la glezna dreaptă, îngenunchiind de durere. Echipa medicală a venit imediat și păstrat pe bancă internaționalul francez Kylian Mbappe a fost trimis să îl înlocuiască.

Și Thomas Meunier nu a scăpat de blestemul accidentărilor la PSG

Nu a fost singura veste proastă pentru Tuchel, care l-a pierdut și pe Thomas Meunier, fundașul fiind lovit la cap într-un duel aerian. Misiunea antrenorului german pentru primul meci din dubla cu Manchester United devine tot mai grea, ținând cont și de forma incredibilă a englezilor, cu nouă victorii și un egal din ultimele zece meciuri.

Acest lucru pune o presiune imensă și asupra lui Tuchel, pentru că patronii lui PSG, șeicii din Qatar, nu mai vor să fie regi doar în campionat. Obiectivul lor este clar: câștigarea Champions League, nu se vor mulțumi cu trofee pe plan intern, acolo unde parizienii nu mai au cum să aibă rival, la forța economică de care dispun. Și precedentele două tentative de a urca spre îndeplinirea obiectivului au eșuat în fața Barcelonei și a lui Real Madrid, eliminarea în fața catalanilor, în urmă cu doi ani fiind un amestec de incredibil combinat cu multe erori de arbitraj dar și erori tactice făcute de antrenorul de atunci, Unai Emery, pentru că PSG a fost învinsă cu 6-1 pe Camp Nou, după ce bătuse Barca acasă cu 4-0 și a primit golul de KO în al patrulea minut de prelungiri!

PSG Cavani accidentare. Uruguayanul s-a accidentat la gleznă după ce a marcat din penalty
PSG Cavani accidentare. Uruguayanul s-a accidentat la gleznă după ce a marcat din penalty