News

Blestemul care a lovit-o pe Liverpool în 2021! Klopp și Alisson, absenți de la înmormântările părinților

26.02.2021 | 08:43
Blestemul care a lovito pe Liverpool in 2021 Klopp si Alisson absenti de la inmormantarile parintilor
ADVERTISEMENT

După ce rezultatele sportive sunt departe de așteptările tuturor, Liverpool pierzând orice șansă de a-și apăra titlul în Premier League, blestemul pare să se fi abătut în 2021 asupra ”cormoranilor”.

Unul dintre cei mai buni portari ai lumii, Alisson Becker, a primit miercuri vestea tristă că tatăl său a murit după ce s-a înecat în lacul de lângă casa de vacanță.

ADVERTISEMENT

Tragedia a venit la o lună după ce managerul Jurgen Klopp și-a pierdut și el mama, în vârstă de 81 de ani, din cauza Covid-19.

2021 pare a fi un an blestemat pentru Liverpool

Dar adevăratele drame care duc cu gândul la blestemul clubului Liverpool 2021 sunt că atât tehnicianul german, cât și portarul brazilian nu și-au putut conduce pe ultimul drum părinții din cauza măsurilor restrictive aplicate de majoritatea țărilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, care citează o sursă apropiată jucătorului, imediat după ce a primit vestea tragică a morții tatălui său Alisson Becker a căutat cu disperare o soluție de a putea zbura în Brazilia și a fi prezent la înmormântare.

”A făcut tot ce i-a stat în putință pentru a găsi o cale, uitându-se disperat la zboruri și la modalitățile prin care ar putea ocoli atât interdicția zborurilor din Marea Britanie, cât și restricțiile severe impuse de Covid. În cele din urmă a fost forțat să ia decizia sfâșietoare de a rămâne în Marea Britanie”, a spus sursa citată.

ADVERTISEMENT

Tatăl lui Alisson a mers la fermă pentru a se feri de coronavirus

Tatăl internaționalului brazilian, Jose Agostinho Becker, în vârstă de 57 de ani, s-a înecat într-un lac de la ferma familiei, lângă orașul Lavras do Sul, în sudul Braziliei. Corpul neînsuflețit a fost găsit la miezul nopții pe malul lacului de către prietenii și angajații proprietății care începuseră o căutare după ce familia a nunțat dispariția.

Tatăl lui Alisson, agent imobiliar, a călătorit singur la proprietatea de vacanță a familiei, aflată într-o zonă rurală în care nu există semnal la telefonul mobil, în timp ce soția sa Magali a rămas în la casa lor din Novo Hamburgo, la 350 de kilometri distanță.

ADVERTISEMENT

Jose Agostinho Becker s-a dus la fermă deoarece credea că locuința izolată va fi mai sigură, pe măsură ce coronavirusul străbate sudul Braziliei, iar în urmă cu o săptămână au fost impuse măsuri stricte de blocare a statului Rio Grande do Sul.

Portarul lui Liverpool, devastat că nu poate merge la înmormântare

”În Brazilia, familia aștepta să afle când va putea sosi Alisson acasă înainte de a decide dacă trupul neînsuflețit al tatălui său va rămâne o perioadă în Lavras do Sul sau va fi mutat la Novo Hamburgo. 

În cele din urmă, Alisson a trebuit să admită că nu poate ajunge în Brazilia, mai ales că soția sa Natalia este însărcinată în 28 de săptămâni și ar fi trebuit să petreacă zece zile într-un hotel de carantină la întoarcere.

A promis că va veni peste trei săptămâni, când îi va permite programul lui Liverpool și va petrece cinci zile aici. Dar îl sfâșie că nu va putea fi aici pentru înmormântarea tatălui său. Au fost cei mai buni prieteni”, a declarat un prieten al lui Alisson.

Înmormântarea va avea loc vineri

Autopsia a fost finalizată joi, iar familia a decis să transporte cadavrul la Novo Hamburgo, unde vineri va avea loc înmormântarea. Un prieten de familie a precizat că, deși nu este clar dacă Jose Agostinho Becker a căzut accidental în lac sau a intrat în apă pentru a înota, el le-a spus lucrătorilor de la fermă că pleacă să pescuiască.

”Toată lumea este șocată. Este atât de trist. Sosise abia în dimineața aceea și credea că este cel mai bun loc pentru a fi ferit de virus. Era singur și fără semnal telefonic, nu putea apela la ajutor. Nimeni nu știe cu adevărat ce i s-a întâmplat”, a afirmat respectivul prieten.

Klopp a trăit aceeași dramă

De toată drama prin care trece în aceste clipe Alisson Becker a avut parte și managerul său Jurgen Klopp în urmă cu puțin peste două săptămâni. Acesta nu a putut merge în Germania pentru a-și conduce pe mama pe ultimul drum din cauza restricțiilor sanitare.

Germania a interzis călătorii din Marea Britanie din cauza noii variante Covid, deși sunt permise excepții pentru persoanele care se confruntă cu un diferite probleme de familie. Călătorii trebuie să prezinte un test negativ și să se autoizoleze timp de 10 zile la sosirea în Germania, deși acest lucru poate scădea la cinci zile în unele zone.

Pasagerii care se întorc din Germania în Marea Britanie trebuie să facă același lucru după sosirea în Insulă. FA poate solicita scutiri speciale pentru sportivii de elită și manageri care să le permită să participe la antrenamente și la meciuri fără a se autoizola, cu condiția să dea rezultate negative pentru coronavirus. Aceste scutiri sunt acordate de la Departamentul pentru Media, Cultură și Sport de la caz la caz și nu este clar dacă Klopp ar fi fost eligibil.

ADVERTISEMENT
Tags: