Fotbal international

Blestemul de care se tem fanii lui Liverpool! Ce s-a întâmplat când “cormoranii” au fost lideri de Crăciun

26.12.2018 | 20:47
Blestemul de care se tem fanii lui Liverpool

Fanii lui Liverpool se tem de un blestem care a lovit echipa de două ori în ultimii zece ani. “Cormoranii” ocupă primul loc în Premier League după 19 etape şi s-au distanţat la şapte puncte de Manchester City, formaţie care se află pe poziţia a treia. Pentru a treia oară în ultimii zece ani, Liverpool este lider în campionat de Crăciun, însă în primele două dăţi s-a terminat rău pentru formaţia antrenată de Jurgen Klopp.

În sezonul 2008-09, Liverpool era lider în Premier League de Crăciun, iar fanii “cormoranilor” visau că după 19 ani vor putea câştiga în sfârşit titlul în Anglia. După o serie de trei remize consecutive, echipa antrenată pe atunci de Rafael Benitez a pierdut lupta cu Manchester United, care a câştigat trofeul în Premier League.

Blestemul de care se tem fanii lui Liverpool a lovit şi în 2013

Cinci ani mai târziu, în 2013, Liverpool a fost lovită din nou de blestemul de care fanii se tem acum. “Cormoranii” erau pe primul loc de Crăciun, dar coborau pe locul patru la finalul etapei a 18-a, jucată pe 26 decembrie. Formaţia de pe “Anfield Road” era învinsă de Manchester City, scor 1-2, şi jucătorii antrenaţi de Brendan Rodgers pierdeau prima poziţie în clasament. La finalul sezonului 2013-14, Liverpool pierdea titlul în faţa “cetăţenilor”. În ultimii zece ani, formaţia de pe “Anfield Road” este singura echipă care a fost lider de Crăciun şi nu a câştigat campionatul.

Blestemul de care se tem fanii lui Liverpool. Cum au pierdut de două ori titlul
Blestemul de care se tem fanii lui Liverpool. Cum au pierdut de două ori titlul

După alţi cinci ani, în 2018, Liverpool este din nou pe primul loc de Crăciun, şi şi-a consolidat avansul faţă de Manchester City. După 19 etape, formaţia antrenată de Jurgen Klopp este pe primul loc în clasament, iar “cormoranii” nu au cunoscut înfrângerea în actualul sezon din Premier League. În runda a 21-a, pe 3 ianuarie 2019, de la ora 22:00, Liverpool şi Manchester City City se vor întâlni în meci direct.

Tags: