Simona Halep

Blestemul de la Wuhan! Cum au apărut problemele la spate pentru Simona Halep, din cauza cărora s-a gândit să își încheie cariera

25.09.2019 | 07:36
Blestemul de la Wuhan Cum au aparut problemele la spate pentru Simona Halep din cauza carora sa gandit sa isi incheie cariera

Simona Halep a abandonat la Wuhan, în finalul primului set cu Elena Rybakina, din cauza unor probleme la spate. Este o problemă medicală care vine cu multe semne de întrebare legate de finalul de sezon pentru jucătoarea din România. În urmă cu un an, cu aceeași accidentare, Simona Halep a fost nevoită să se retragă de la toate turneele din toamnă, inclusiv de la Turneul Campioanelor.

Contra Elenei Rybakina, problemele pentru Simona Halep au fost în special la serviciu, din cauza durerilor la spate. Românca și-a pierdut de două ori serviciul, din patru astfel de game-uri jucate. Totuși, Simona a condus cu 4-2 și a avut două mingi de break după ce adversara ei a egalat la 4.

Simona Halep, accidentare complicată! A ratat întreg sezonul de toamnă în 2019

La 4-5, Simona a cerut intervenția terapeutului. După câteva minute de pauză, urma să servească pentru a rămâne în set. Doar că acest game nu s-a mai încheiat. Simona a decis să abandoneze și cu siguranță se va retrage și din proba de dublu a turneului de la Wuhan.

În urmă cu un an, tot la Wuhan, Simona Halep a suferit pentru prima dată această accidentare la spate. În timpul unui antrenament cu Petra Kvitova, înaintea meciului din turul 2 cu Dominica Cibulkova. Atunci, Simona s-a ambiționat să joace partida cu jucătoarea slovacă. A fost un prim set câștigat la zero de Cibulkova, care a făcut repede și 2-0 în setul 2. Halep a avut o revenire incredibilă. A făcut 4-2, iar mai apoi a servit pentru set. la 5-4. Slovaca a întors și s-a terminat 6-0, 7-5 în favoarea ei.

După o săptămână, Simona Halep a forțat din nou și a intrat pe teren. A vrut să joace la Beijing, partida contra lui Ons Jabeur. S-a retras în cele din urmă după ce a pierdut primul set, scor 1-6. Apoi nu a mai jucat niciun meci până la finalul sezonului. A făcut deplasarea la Singapore, pentru Turneul Campioanelor, dar s-a retras și de acolo în cele din urmă. Chiar mai mult, într-un interviu oferit pentru FANATIK la Singapore, Simona recunoștea că este o accidentare de care este foarte greu să scape și este posibil chiar să se și retragă.