Fotbal international

Blestemul deplasărilor în Champions League pentru Luis Suarez! A ajuns la 24 de ore fără gol marcat

20.02.2019 | 00:11
Blestemul deplasarilor in Champions League pentru Luis Suarez A ajuns la 24 de ore fara gol marcat

Am putea vorbi despre un blestem al deplasărilor în Champions League pentru vârful Barcelonei, uruguayanul Luis Suarez. Acesta este unul dintre titularii incontestabili din echipa lui Ernesto Valverde, cel mai bun prieten al lui Leo Messi și de altfel un jucător destul de prolific. A marcat multe goluri în La Liga, și acasă și în deplasare, a marcat și în Cupa Spaniei și a făcut-o și în Champions League, dar numai în partidele disputate pe teren propriu.

UPDATE, 20 februarie, ora 00:12 / Luis Suarez nu a marcat nici în meciul Lyon – Barcelona 0-0 şi atacantul de 32 de ani a ajuns la 24 de ore fără gol marcat în meciurile jucate de Barcelona în deplasare în Liga Campionilor. Uruguayanul nu a înscris niciun gol în ultimele 16 partide jucate de catalani “afară”, printre adversare numărându-se BATE Borisov, Celtic, Olympiacos sau Sporting Lisabona.


Să ne aducem aminte că el a avut o contribuție imensă în urmă cu doi ani, când pe Nou Camp Barca reușea una dintre cele mai senzaționale răsturnări de scor, acel 6-1 cu PSG, e drept și cu ajutorul arbitrilor, după ce pierduse la Paris cu 4-0. Însă în partidele jucate afară în Champions League Luis Suarez a uitat să marcheze. Situații a avut destule, dar balonul nu a mai intrat în plasa porții adverse de aproape patru ani!

Luis Suarez nu mai înscris în deplasare în Champions League de 3 ani, 5 luni și 3 zile

Pare o perioadă greu de imaginat pentru cel supranumit Pistolarul, dar așa stau lucruruile. Mai precis de la golul înscris în poarta Romei pe 16 septembrie 2015 în remiza de 1-1. Suarez a puncta atunci în minutul 21, cu o lovitură de cap, iar din acel moment golul nu s-a mai lipit de cel care are în palmares și mai multe ieșiri în decor la capitolul nervozitate, mușcându-și adversarii.

Luis Suarez Champions League. Acesta este ultimul gol marcat în deplasare de Luis Suarez în Champions League, la Roma, în 2015
Luis Suarez Champions League. Acesta este ultimul gol marcat în deplasare de Luis Suarez în Champions League, la Roma, în 2015

Luis Suarez nu a mai înscris de exact trei ani, cinci luni și trei zile. În total 1251 de zile și 1418 minute pentru un jucător care are golul în ADN. Însă este evidentă, de la an la an, o tot mai pronunțată descreștere la capitolul eficacitate în Champions League. În primul lui sezon a marcat 7 goluri în 10 meciuri, în al doilea 8 goluri din 9 meciuri, apoi 3 în sezonul 2016-2017, unul în 2017-2018, iar în actualul, iarăși e greu de crezut, dar nu și-a trecut niciodată numele pe lista marcatorilor.