Fotbal international

Continuă ”blestemul” francezilor: Lucas Hernandez, operat după ruptura de ligamente care l-a scos de la Mondial!

Deja lipsiți de o mulțime de jucători exponențiali, francezii au mai primit o lovitură în startul meciului cu Australia, atunci când s-a accidentat și Lucas Hernandez.
25.11.2022 | 12:34
Continua blestemul francezilor Lucas Hernandez operat dupa ruptura de ligamente care la scos de la Mondial
Seria ghinioanelor de care are parte Franța pare să nu aibă sfârșit. L-a pierdut, accidentat, și pe Lucas Hernandez.
ADVERTISEMENT
25-11-2022
10:38

Lucas Hernandez a fost operat în Austria

Fundaşul naționalei Franței, Lucas Hernandez, care s-a accidentat la Cupa Mondială din Qatar, a fost supus unei intervenţii chirurgicale în Austria, la Innsbruck.

”Lucas Hernandez a fost operat cu succes de profesorul Christian Fink la Innsbruck, joi seară, după ce și-a rupt ligamentul încrucișat la genunchiul drept.

Fundașul își va începe recuperarea la Munchen în zilele următoare. El a suferit accidentarea în meciul de deschidere a Cupei Mondiale a naționalei Franței împotriva Australiei”, a anunțat site-ul oficial al clubului Bayern.

23-11-2022
07:12

Verdict crunt pentru Lucas Hernandez: are ruptură de ligamente

Continuă veștile proaste în tabăra naționalei Franței. După ce l-a pierdut pe Benzema chiar înainte de începerea Mondialului, selecționerul Didier Deschamps a rămas acum și fără Luca Hernandez, titularul postului de fundaș stânga.

Acesta s-a accidentat în debutul meciului cu Australia, chiar la faza în care „cangurii” au deschis scorul, iar verdictul primit din partea medicilor este unul crunt: ruptură a ligamentului încrucișat anterior! 

În aceste condițiii, Luca Hernandez va fi supus unei intervenții chirugicale, iar dacă totul va decurge normal, ar putea reveni pe gazon peste aproximativ 6 luni. Ceea ce înseamncă că actualul sezon este compromis total.

În urmă cu 20 de ani, francezii, și-atunci campioni mondiali în exercițiu, părăseau competiția încă din faza grupelor, cu un singur punct la activ. Blestem, s-a spus, atunci, în Hexagon. Acum, la Cupa Mondială din Qatar, exact când echipa nu traversează cea mai bună formă, în pofida imensului rezervor de talente pe care-l deține, a apărut un altul. Accidentările.

Deschamps pierde jucători pe bandă rulantă din cauza accidentărilor

Franța a deschis seria performanțelor negative ale campioanelor mondiale. În 2002. Desailly & co nici măcar n-au reușit să marcheze. Și, după 0-2 cu Danemarca, un 0-0 cu Uruguay si un 0-1 cu Senegal, părăseau competiția.

ADVERTISEMENT

Opt ani mai târziu era rândul Italiei, campioana din 2006, să fie eliminată încă din faza grupelor. Într-o grupa cu Slovacia, Noua Zeelanda si Paraguay, Squadra Azzurra a obtinut doar 2 puncte!

A venit apoi 2014, cu finalul trist al Spaniei ce câștigase Euro în 2008 și 2012, respectiv Cupa Mondială 2010. În Brazilia, elevii lui Vicente del Bosque au invins Australia (3-0), dar au pierdut cu Chile (scor 0-2) și au fost umiliți de Olanda (scor 1-5). O ediție câștigată de nemți, care aveau să clacheze în Rusia.

ADVERTISEMENT

După o astfel de serie, vă imaginați că francezii erau cu inima strânsă. Mai cu seamă după un Euro ratat. Completat de lipsa de consistență din Liga Națiunilor.

Dacă băieții lui Deschamps vor pune capăt acestei serii rămâne să aflăm. Brazilianul supranumit ”Nostradamus modern” spune că vor câștiga trofeul, într-o finală cu Argentina. Numai că Messi&Co au ratat startul.

ADVERTISEMENT

În schimb, un lucru este cert. Franța are parte de un alt blestem. Al accidentărilor. Care au lovit toate compartimentele. Portarul Maignan. Fundașul Presnel Kimpembe, aflat în tribune, pentru a-și susține colegii și pe bunul său prieten Coman. Mijlocașii Kante și Pogba. Plus atacanții Nkunku și Benzema.

Și am numit numele cele mai importante. Iar acum, iată, în chiar meciul de debut. O altă lovitură, la faza din care Australia a deschis scorul.

ADVERTISEMENT

Surprins de fenta lui Mathew Leckie, Lucas Hernandez s-a părbușit și a acuzat dureri la genunchiul drept, fiind înlocuit de fratele său, Theo. Și este foarte probabil să rateze restul turneului. Iar Deschamps nu poate decât să spere că este ultimul ghinion de care are parte.

ADVERTISEMENT