Fotbal intern

„Blestemul” lui Jerry Gane! Patru echipe pe care le-a antrenat au intrat în faliment. Urmează Dinamo?

27.01.2021 | 09:16
Blestemul lui Jerry Gane Patru echipe pe care lea antrenat au intrat in faliment Urmeaza Dinamo
ADVERTISEMENT

Jerry Gane are un bilanț sumbru în cariera sa de antrenor. Nu mai puțin de patru echipe pe care le-a antrenat au intrat în faliment, iar Dinamo se află, de asemenea, în pragul desființării.

Coincidență stranie pentru antrenorul lui Dinamo, Jerry Gane: toate cluburile pe care le-a antrenat, cu excepția Universității Craiova, au intrat în faliment, iar olteanul se teme că Dinamo va avea aceeași soartă.

ADVERTISEMENT

Jerry Gane a semnat cu Dinamo pe 3 decembrie 2020 și mai are contract cu formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare până pe 30 iunie 2022, însă deja este amenințat de Pablo Cortacero. Până acum, olteanul a reușit 3 victorii și un rezultat de egalitate în cele 7 partide din Casa Pariurilor Liga 1.

Aproape toate echipele antrenate de Jerry Gane au intrat în faliment. Singura excepție e Universitatea Craiova

Primul mandat ca antrenor principal a fost în 2009 când a preluat echipa de Liga a doua Gaz Metan CFR Craiova, transformata în 2012 în Gaz Metan Severin. A promovat în primul eșalon ca secund al lui Marian Bondrea, cel care a fost înlocuit în toamna sezonului 2012-2013 de italianul Napoli. Acesta a plecat în iarna, iar Gane a devenit principal. A rămas pana la finalul sezonului, echipa a retrogradat și a întrat în faliment.

ADVERTISEMENT

A urmat experiența de la Corona Brașov din septembrie 2013-aprilie 2014, iar echipa a avut aceeași soartă, după ce a retrogradat și la scurt timp s-a desființat. Pe 3 septembrie 2013, Jerry Gane devine noul antrenor al echipei Corona Brașov, locul 17 la acel moment în prima ligă, unde a avut sarcina dificilă de a îi salva de la retrogradare pe brașoveni, proaspăt promovați în primul eșalon. Pe 14 aprilie 2014 este demis după doar șase luni, când echipa era pe ultimul loc și avea doar 14 puncte cu șapte etape înainte de finalul sezonului: „Era dezamăgit, mai ales că își făcea planuri pentru reconstrucția echipei în liga secundă”, au spus conform monitorulexpres.ro, jucătorii Coronei. Imediat după retrogradarea echipei, primarul George Scripcaru decide desființarea echipei de fotbal din cauza problemelor financiare.

În vara lui 2014 este numit principal la nou promovata CS Universitatea Craiova dar este schimbat după doar cinci etape din cauza rezultatelor slabe: două puncte în nu mai puțin de cinci etape.

ADVERTISEMENT

Coșmarul lui Jerry Gane continuă la Petrolul Ploiești și CSM Râmnicu Vâcea

După o pauză mai lungă, Jerry Gane își relansează cariera de antrenor și își încearcă din nou norocul, de data asta la Petrolul Ploiești, unde este numit în martie 2016. Doar că „lupii galbeni” se confruntă și ei cu probleme grave financiare: „E greu să lucrezi cu fotbaliști neplătiți de trei sau cinci luni. Problemele acestea se văd pe teren și cred că astăzi ne-a lipsit acea liniște dată de rezultate”, spunea Jerry Gane. La finalul sezonul, echipa nu se înscrie în Liga a doua și se desființează după ce finanțatorul Dan Capră își retrage sprijinul financiar.

CSM Râmnicu Vâlcea e ultimul clubul antrenat de Jerry Gane care s-a desființat în 2017. După o nouă experiență nereușită la Petrolul Ploiești, Jerry Gane o preia pe CSM Râmnicu Vâlcea în vara lui 2016. Nici aici nu are parte de stabilitate financiară, iar în decembrie își reziliază contractul: „Era greu pentru mine să mai motivez echipa, după ce a apărut varianta desființării”, spunea trist antrenorul.

ADVERTISEMENT

 „Am ajuns la un acord amiabil cu Jerry Gane. Contează mult și incertitudinea în care ne aflăm, care duce la o lipsă de motivație pentru ultimul joc”, declara președintele Lucian Munteanu înainte de ultima partidă a sezonului din Liga a doua. După doar două luni, președintele Lucian Munteanu a anunțat desființarea echipei de seniori.

  • 2009 e anul în care Jerry Gane și-a început cariera de antrenor
  • 4 e numărul de echipe antrenate de Jerry Gane care au intrat în faliment
  • 11 e locul pe care se află Dinamo în clasament
  • 30 iunie 2022 e data la care expiră contractul lui Jerry Gane la Dinamo
ADVERTISEMENT