Fotbal international

„Blestemul” lui Lionel Messi! E cel mai slab executant de penalty-uri de la Cupa Mondială. Bornă negativă egalată după 56 de ani

Lionel Messi (35 de ani) a ratat încă un penalty la Campionatul Mondial și a egalat un record negativ vechi de 56 de ani.
01.12.2022 | 00:14
Blestemul lui Lionel Messi E cel mai slab executant de penaltyuri de la Cupa Mondiala Borna negativa egalata dupa 56 de ani
2 penalty-uri din 3 a ratat Lionel Messi la Campionatul Mondial. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a ratat un penalty în meciul cu Polonia, la scorul de 0-0, după ce în meciul cu Arabia Saudită reușise să deschidă scorul de la punctul cu var. „Blestemul” loviturilor de la unspreceze îl urmărește pe Messi la toate Campionatele Mondiale.

Lionel Messi, hipnotizat la penalty-uri! Ce record negativ a egalat starul Argentinei după meciul cu Polonia

Lionel Messi a scos un penalty în minutul 36 și a dorit să fie tot el executantul, trecând peste regula nescrisă din fotbalul mondial. Deși a șutat plasat și puternic, Szczesny a intervenit salvator și a apărat al doilea penalty la acest Campionat Mondial. În ciuda ratării penalty-ului, suporterii argentinieni au simțit momentul greu și tot stadionul i-a scandat numele lui Messi, în loc să îl fi fluierat sau huiduit.

ADVERTISEMENT

De-a lungul celor cinci participări la Campionatul Mondial, Messi a executat trei penalty-uri, exceptând loviturile de departajare.

Dintre acestea, atacantul naționalei Argentinei a reușit să transforme doar unul singur. Pe lângă cel cu Polonia, Messi a mai ratat și cu Islanda la Cupa Mondială din 2016.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Argentinei l-a egalat pe Asamoah Gyan, atacantul naționalei Ghanei, care a ratat două din patru penalty-uri. Statistica ia în calcul Campionatele Mondiale disputate între 1966 și 2022.

Lionel Messi are 93 de goluri în 167 de meciuri și va avea șansa să își ia revanșa în fața suporterilor în optimile de finală cu Australia.

ADVERTISEMENT

Veteranul Argentinei și-a mai creat câteva ocazii importante cu Polonia, însă nu a reușit să marcheze, fiind destul de afectat și de ratarea loviturii de pedeapsă.

Penalty-ul apărat de Szczesny lui Messi i-a adus Poloniei calificarea în detrimentul Mexicului

Szczesny i-a salvat pe polonezi cu această paradă care a fost mai importantă decât un gol. Polonia s-a calificat în optimi la golaveraj.

ADVERTISEMENT

Până la golul din prelungiri al Arabiei Saudite cu Mexic, Polonia ar fi fost eliminată dacă Argentina ar mai fi înscris o dată sau dacă Mexic ar fi reușit să ducă scorul la 3-0.

ADVERTISEMENT