News

Blestemul lui Pep Guardiola! Nu a câștigat niciodată Liga Campionilor fără Lionel Messi

16.08.2020 | 00:32
Blestemul lui Pep Guardiola Nu a castigat niciodata Liga Campionilor fara Lionel Messi
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola pare blestemat în Liga Campionilor. De când a plecat de la Barcelona, nu a reuşit să câştige trofeul, deşi a condus echipe precum Manchester City şi Bayern Munchen.

Şapte încercări a avut catalanul pentru a îşi trece în palmares pentru a treia oară Champions League, după ce pe primele două le câştigase cu Barcelona şi Messi pe teren, dar nu a mai jucat nici măcar o finală.

ADVERTISEMENT

În trei sezoane la Bayern a ajuns de fiecare dată până în semifinale, iar cu Manchester City a ieşit din competiţie în optimi (2017) şi de trei ori în sferturi (2018, 2019, 2020).

Trei semifinale cu Bayern

În sezonul 2013-2014, Bayernul condus de Guardiola juca în semifinale cu Real Madrid. Bavarezii au pierdut ambele manşe: 0-1 pe Santiago Bernabeu şi un incredibil 0-4 la Munchen. Real avea să câştige trofeul.

ADVERTISEMENT

În anul următor, Guardiola a fost eliminat de o altă formaţie spaniolă. Barcelona s-a impus cu 3-0 pe Camp Nou şi a pierdut cu 2-3 în Germania. Cu 3-5 la general, Guardiola a pierdut tocmai împotriva clubului său de suflet. Barcelona câştiga Liga, într-o finală cu Juventus.

În 2016, a fost rândul lui Atletico Madrid să curme visurile tehnicianului catalan. Din nou, prima manşă a fost în Spania, pierdut cu 0-1 de bavarezi. În retur, Bayern s-a impus cu 2-1, dar Atletico a mers în finală, graţie golului marcat în deplasare, dar a pierdut la penalty-uri cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Patru sezoane europene ratate cu Manchester City

Guardiola a plecat de la Bayern şi a semnat cu City în sezonul 2016-2017. În primul an, a părăsit Liga Campionilor în faza optimilor, fiind eliminat de AS Monaco, după 5-3 în Anglia şi 1-3 în Franţa.

Au urmat trei ediţii în care City s-a oprit în sferturi. Liverpool a eliminat-o cu dublă victorie, 3-0 şi 2-1, în 2018. Apoi a fost rândul unei alte echipe din Anglia să fie călăul lui Guardiola. Tottenham a câştigat prima manşă, pe teren propriu, cu 1-0. Returul a fost unul spectaculos, încheiat cu 4-3 pentru formaţia lui Guardiola. Golul calificării, marcat de Llorente în minutul 73, a venit după un henţ al atacantul lui Spurs, henţ neobservat nici măcar cu VAR.  Mai mult, în prelungirile partidei, VAR-ul i-a anulat un gol lui Sterling.

ADVERTISEMENT

În sezonul curent, Manchester City a fost eliminată, contrar tuturor aşteptărilor, de Olympique Lyonnais, cu scorul de 3-1. Meciul s-a jucat într-o singură manşă, în Portugalia, din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT