Fotbal intern

Blestemul lui Rednic! Este legat de trei decese din lumea fotbalului

Ziua de 6 mai a însemnat dispariţia lui Patrick Ekeng. Mijlocaşul lui Dinamo s-a prăbuşit pe gazon în minutul 70 şi a decedat, ulterior, la Spitalul Floreasca. ...
08.05.2016 | 10:53
Blestemul lui Rednic Este legat de trei decese din lumea fotbalului

Ziua de 6 mai a însemnat dispariţia lui Patrick Ekeng. Mijlocaşul lui Dinamo s-a prăbuşit pe gazon în minutul 70 şi a decedat, ulterior, la Spitalul Floreasca.

Mircea Rednic, antrenorul formaţiei din “Ştefan cel Mare”, este devastat. Ca de altfel tot fotbalul mondial. Tehnicianul se gîndeşte, mai mult ca sigur, că a efectuat o schimbare total neinspirată. Camerunezul fusese aruncat în luptă de “Puriu” cu şapte minute înainte să cadă la pămînt. Nici nu-şi imagina că se va întîmpla o astfel de tragedie. Tehnicianul “cîinilor” îşi va reveni cu greu din această tragedie. Fotbalistul pentru care a insistat să ajungă la Dinamo a decedat. Dar, cu siguranţă, Rednic va reuşi să meargă mai departe. Pentru că, de-a lungul vieţii, a mai trecut prin situaţii grele.

Klein l-a părăsit la 33 de ani

Andone, Petcu, Mateuţ, Văetuş, Gabor, Rednic şi Mişa Klein aparţin grupului de fotbalişti introduşi de Mircea Lucescu la Corvinul şi, ulterior, la naţională. Ultimii doi au legat o relaţie sinceră de prietenie. Care s-a încheiat pe 2 februarie 1993. Klein a murit în timpul unui antrenament în sala de forţă a formaţiei germane Bayer Uerdingen. Un raport al medicilor nemţi suţine că decesul lui Klein a fost cauzat de un atac de cord survenit pe fondul unei afecţiuni cardiace necunoscute de pacient, a oboselii fizice acumulate şi a stresului. Rednic şi-a revenit cu greu din această tragedie. Probabil nici acum nu-şi explică faptul că bunul său prieten a decedat la doar 33 de ani.

Rednic, martor la decesul lui Vrăbioru

24 iulie 1999. Din postura de campioană, Rapid dă piept cu Astra pe Giuleşti. Suporterii giuleşteni aşteptau un festival de goluri. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 23, prin Rohat. Alb-vişiniii au luat imediat, cu asalt, poarta adversarului. Rednic a egalat în minutul 37, cu un şut la colţ. Repriza secundă a fost dramatică. Vrăbioru a fost introdus în teren în minutul 57 şi după 13 minute a căzut la pămînt, sub ochii lui Rednic. A fost transportat la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti. Acolo i s-a constatat decesul. La autopsie, lui Vrăbioru i s-a descoperit o hemoragie internă, iar IML a stabilit că jucătorul a murit din cauza unor probleme cu inima. Rednic a rămas profund marcat de tragedie.

La un pas să-şi piardă fiica

În dimineaţa zilei de 22 martie 2016, trei explozii s-au produs în Bruxelles: două la Aeroportul Zaventem din nord-estul Capitalei şi a treia, la distanţă de o oră, în staţia de metrou Maelbeek, în apropiere de sediul Uniunii Europene. Printre cei care se aflau pe aeroportul din Bruxelles era şi fiica lui Mircea Rednic, Luana, care chiar în momentul exploziei vorbea cu tatăl ei la telefon. „Am alergat şi nu m-am uitat în jur. Am văzut răniţi şi nu mi-am dat seama dacă mai erau în viaţă. Doar am alergat. Îmi era frică să nu alerg spre un loc unde era o bombă”, a povestit Luana.

„Am auzit la telefon explozia. Au fost două explozii. Luana a luat-o la fugă. Fiica mea e speriată, dar era în regulă. I-au evacuat din aeroport pe nu ştiu ce tunele, i-au dus pe pistă. Am încercat să mai vorbesc cu ea, dar n-am mai reuşit”, a spus Rednic la momentul respectiv. Întîmplarea l-a marcat profund pe Rednic, care se gîndeşte foarte serios dacă să mai revină în Belgia.

Tags: