Sport

Blestemul lui Tottenham i-a lovit pe Antonio Conte și Jose Mourinho. „Spurs”, singurul club unde cei doi antrenori nu au câștigat vreun trofeu

Jose Mourinho și Antonio Conte sunt doi dintre cei mai mari antrenori din fotbalul modern, însă ambii au un mare regret. Nu au reușit să rupă blestemul de la Tottenham.
31.03.2023 | 10:37
Blestemul lui Tottenham ia lovit pe Antonio Conte si Jose Mourinho Spurs singurul club unde cei doi antrenori nu au castigat vreun trofeu
Jose Mourinho și Antonio Conte sunt doi dintre cei mai mari antrenori din fotbalul modern, însă ambii au un mare regret. Nu au reușit să rupă blestemul de la Tottenham. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Londonezii sunt fără trofeu câștigat de 15 ani, de la finala Cupei Ligii în care au învins în prelungiri pe Chelsea, scor 2-1. Atunci pe banca lui Spurs se afla spaniolul Juande Ramos, omul care a scris istorie la FC Sevilla.

Antonio Conte și Jose Mourinho au plecat de Tottenham fără trofeu

După acel succes, pe banca tehnică a lui Tottenham s-au perindat nume grele precum Harry Redknapp, Andre Villas-Boas, Mauricio Pochettino sau Nuno Espirito Santo, însă cele mai mari dezamăgiri le-au trăit Jose Mourinho și Antonio Conte.

ADVERTISEMENT

Atât portughezul, cât și italianul, au în palmares cel puțin un trofeu cu fiecare echipă pe care au antrenat-o în minim 50 de meciuri, mai puțin cu Spurs. Iar asta nu poate fi decât o bilă neagră pentru cei doi uriași antrenori.

Mourinho a fost la formația londoneză în perioada 20 noiembrie 2019 – 19 aprilie 2021 și în ciuda tuturor încercărilor sale de a se impune a fost nevoit să se recunoască învins și să părăsească echipa fără vreun trofeu.

ADVERTISEMENT

Portughezul ar fi putut avea șansa să aducă o nouă Cupă a Ligii în vitrina clubului, dar a fost demis cu o lună înaintea finalei cu Manchester City, deși reușise să-i califice pe londonezi în ultimul act. Condusă de pe bancă de interimarul Ryan Mason, Tottenham a cedat în fața ”cetățenilor”, scor 0-1.

Așa se face că Mourinho, care a câștigat câte ceva cu fiecare formație pe care a pregătit-o, FC Porto, Chelsea (în două rânduri), Inter Milano, Real Madrid, Manchester United și AS Roma, a părăsit-o pe Tottenham fără a avea bucuria unui trofeu.

ADVERTISEMENT

Nici Antonio Conte nu a rupt blestemul

Același lucru s-a întâmplat și cu Antonio Conte, care a fost demis la începutul acestei săptămâni după un an și jumătate petrecut pe banca lui Spurs. Doar că acesta nu a fost nici măcar aproape să pună un trofeu în vitrina clubului.

Italianul a avut succes pe la toate echipele pe unde a trecut, Bari, Atalanta Bergamo, Juventus Torino, Chelsea și Inter Milano, dar blestemul care parcă s-a abătut asupra lui Tottenham în ultimii 15 ani l-a lovit și pe el.

ADVERTISEMENT

Tottenham Antonio Conte Jose Mourinho

Și tocmai această lipsă de trofee, care mai mult ca sigur nu va fi oprită nici la finalul acestui sezon, ar putea face ca Spurs să-și piardă cel mai bun marcator din toate timpurile. Harry Kane este disperat că nu reușește să câștige niciun trofeu în carieră și pare convins să plece de la marea sa dragoste pentru a-și îndeplini obiectivul.


  • 3,25 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „număr exact de goluri: 2” la meciul Everton – Tottenham

ADVERTISEMENT