Fotbal international

Blestemul numărului 7 de la Manchester United. Nimeni nu l-a revendicat în acest sezon

17.09.2019 | 13:30
Blestemul numarului 7 de la Manchester United Nimeni nu la revendicat in acest sezon

De la plecarea lui Cristiano Ronaldo de pe „Old Trafford”, numărul 7 al lui Manchester United a fost învăluit într-un mister total, iar fanii „diavolilor roșii” spun că este blestemat. Niciun fotbalist care a purtat cifra 7 pe tricou, de la plecarea starului portughez, nu a reușit să se impună sau a avut rezultate mult prea modeste pentru o echipă ca Manchester United.

Fotbaliștii care au fost protagoniștii blestemului numărului 7 de la Manchester United

Cristiano Ronaldo a preluat tricoul cu numărul 7 la Manchester United de la David Beckham în 2003. De atunci, starul portughez a devenit unul dintre cei mai iubiți fotbaliști de pe „Old Trafford”, cu 118 goluri marcate și 68 de pase decisive în 292 de partide. Plecarea lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid în 2009, i-a lăsat pe fanii „diavolilor roșii” în așteptarea unui alt fotbalist de top, care să ducă mai departe tradiția tricoului cu numărul 7.

De-a lungul anilor, mai mulți fotbaliști au purtat numărul 7, dar nu au avut rezultate notabile. În urma plecării lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid, Michael Owen a purtat cifra 7 pe tricou timp de două sezoane, dar nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Michael Owen în tricoul lui Manchester United. Sursă foto: hepta.ro
Michael Owen în tricoul lui Manchester United. Sursă foto: mirror.co.uk

Cifrele dezastruoase ale succesorilor lui Cristiano Ronaldo la Manchester United

Toți succesorii lui Cristiano Ronaldo la Manchester United au eșuat în dorința de a fi noul număr 7 al echipei. Din 2009, de când Cristiano Ronaldo a plecat, alți 5 fotbaliști au purtat cifra 7 pe tricou, dar cifrele lor au fost dezastruoase:

  • Michael Owen- 17 goluri în 52 de partide (2009-2011)
  • Antonio Valencia- 7 gol în 78 de meciuri (2012-2014)
  • Angel Di Maria- 4 goluri în 32 de meciuri (2014-2015)
  • Memphis Depay- 7 goluri în 53 de meciuri (2015-2017)
  • Alexis Sanchez- 5 goluri în 45 de meciuri (2017-2019)

În 10 ani, de când Cristiano Ronaldo a plecat de la echipă, succesorii lui au reușit să marcheze în total doar 40 de goluri, cu 78 de reușite mai puțin decât a înscris starul portughez în 6 sezoane. După ce Alexis Sanchez a părăsit-o pe United în vară pentru a merge la Inter, Jesse Lingard a cerut numărul 7, însă a fost criticat de un fost fotbalist al „diavolilor roșii” pentru gest.

Angel Di Maria a purtat numărul 7 la Manchester United. Sursă foto: theindependent.co.uk
Angel Di Maria a purtat numărul 7 la Manchester United. Sursă foto: theindependent.co.uk

Jesse Lingard a fost criticat pentru că vrea să poarte numărul 7

Jesse Lingard, mijlocașul lui Manchester United, a cerut să primească numărul 7, dar nu l-a primit încă și a fost criticat de fostul atacant al „diavolilor roșii”, Louis Saha. Francezul a considerat gestul lui Lingard puțin prea îndrăzneț: „Jesse este un fotbalist foarte bun. El vine din Academie și este de ceva timp în echipă, dar nu are voie să ceară numărul 7. Este ceva ce trebuie să meriți să primești, trebuie să reprezinți clubul cu toată istoria lui în spate”

„Nu cred că a vorbit serios, când te gândești la acest număr îți asumi mult mai multe responsabilități. George Best, Eric Cantona, David Beckham și Cristiano Ronaldo au fost niște fotbaliști imenși pentru Manchester United”, a mai spus Louis Saha.

  • 26 de ani a împlinit Jesse Lingard pe 15 decembrie
  • 40.000.000 de euro este cota de piață a lui Jesse Lingard, conform transfermarkt.com