Fotbal international

Blestemul tricoului cu numărul 7 la Manchester United! Cifrele horror ale urmaşilor lui Cristiano Ronaldo

13.06.2019 | 09:12
Blestemul tricoului cu numarul 7 la Manchester United Cifrele horror ale urmasilor lui Cristiano Ronaldo

Manchester United are parte de un adevărat blestem atunci când vine vorba de jucătorii care au purtat tricoul cu numărul 7 din 2009 şi până în prezent. În urmă cu un deceniu, Cristiano Ronaldo era vândut de “diavoli” la Real Madrid, iar oficialii clubului nu au putut să găsească un fotbalist demn să continue tradiţia şeptarilor la formaţia de pe “Old Trafford”. De-a lungul timpului, tricoul cu numărul 7 a fost purtat de Bobby Charlton, George Best, Bryan Robson, Eric Cantona sau David Beckham.

Blestemul tricoului cu numărul 7 la Manchester United. Cinci fotbalişti s-au făcut de râs ca şeptari

Blestemul tricoului cu numărul 7 la Manchester United a început în sezonul 2009-10, când Michael Owen a devenit şeptarul “diavolilor”. În trei sezoane, fotbalistul englez a reuşit să marcheze 17 goluri în 52 de meciuri jucate pentru formaţia de pe “Old Trafford”. În stagiunea 2012-13, tricoul a ajuns la Antonio Valencia, internaţionalul ecuadorian având cifre şi mai slabe, cu un singur gol în 40 de meciuri, într-o perioadă în care evolua pe poziţia de mijlocaş ofensiv.

Sezonul 2013-14 a fost singurul, în ultimul deceniu, în care niciun fotbalist al lui Manchester United nu a purtat tricoul cu numărul 7. Adus în vara lui 2014 de la Real Madrid, în schimbul a 59.000.000 de lire sterline, Angel Di Maria a preluat rolul de şeptar, însă argentinianul s-a făcut de râs, reuşind să marcheze patru goluri în 32 de meciuri. După un an, sud-americanul a fost vândut la PSG, iar Memphis Depay a preluat numărul 7, iar olandezul a continuat tradiţia neagră, cu şapte goluri înscrise în 53 de meciuri, în sezoanele 2015-16 şi 2016-17. Alexis Sanchez este ultimul fotbalist care a devenit şeptar la Manchester United, chilianul fiind într-o adevărată pasă proastă în tricoul “diavolilor”, cu cinci goluri în 45 de meciuri, în ultimele două stagiuni.

Blestemul tricoului cu numărul 7 la Manchester United
Blestemul tricoului cu numărul 7 la Manchester United

Cristiano Ronaldo a făcut show în ultimul deceniu

Plecat de la Manchester United în 2009, Cristiano Ronaldo a bătut recorduri pe bandă rulantă în tricoul lui Real Madrid. În cele nouă sezoane petrecute pe “Santiago Bernabeu”, portughezul a înscris 450 de goluri în 438 de meciuri, cifre de-a dreptul incredibile. După ce s-a transferat la Juventus în vara anului trecut, atacantul de 34 de ani şi-a continuat opera, cu 28 de goluri în 43 de meciuri pentru campioana Italiei.

Blestemul tricoului cu numărul 7 la Manchester United
Blestemul tricoului cu numărul 7 la Manchester United

Cristiano Ronaldo a jucat şase sezoane la Manchester United, reuşind să înscrie 118 goluri în 292 de meciuri. Stagiunea de top a fost 2007-08, când a câştigat primul Balon de Aur din carieră, iar cu tricoul cu numărul 7 pe spate, portughezul a marcat de 42 de ori. În comparaţie, în ultimii zece ani, şeptarii lui Manchester United au reuşit să înscrie 34 de goluri.