News

Blocul Național Sindical acuză Ministerul Muncii după ce doi muncitori au fost îngropați de vii în Capitală

Ministerul Muncii a fost acuzat dur de către Blocul Național Sindical după ce doi muncitori și-au pierdut viața în București, fiind îngropați de vii.
03.08.2021 | 22:03
Blocul Național Sindical acuză Ministerul Muncii după ce doi muncitori au fost îngropați de vii în Capitală
Blocul Național Sindical acuză Ministerul Muncii după ce doi muncitori au fost îngropați de vii în Capitală foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Șase muncitori au fost prinși sub un mal de pământ în centrul Bucureștiului, iar pentru doi dintre aceștia nu s-a mai putut face nimic.

Incidentul vine la doar o lună de la un eveniment tragic, explozia de la Petromidia, în urma căreia un bărbat a decedat și alți patru au fost răniți.

ADVERTISEMENT

Blocul Național Sindical acuze dure către Ministerul Muncii după ce doi muncitori și-au pierdut viața

Organizația sindicală atrage atenția în legătură cu condițiile improprii de muncă de pe șantierele din România, și cu privire la lipsa controalelor autorităților.

BNS mai atrage atenția că în ultimele 40 de zile opt muncitori au decedat, iar 28 au fost răniți grav în urma unor accidente de muncă.

ADVERTISEMENT

“MINISTRUL MUNCII Raluca Turcan TACE! NU AUDE, DAR NICI NU VEDE! În ciuda faptului că aproape zilnic aflăm din presă despre lucrători ce au suferit accidente de muncă, unele soldate chiar cu decesul acestora, nimeni și nimic nu pare să determine luarea unei poziții de către actualul Ministru al Muncii”, a declarat BNS.

“Tăcerea doamnei Turcan arată că indiferența ministrului Muncii pare să nu aibă limite”, adaugă organizația sindicală,  menționând faptul că amenzile date de Inspecția Muncii firmelor după ce au loc tragediile “nu ajută cu nimic victimele accidentelor de muncă”.

“În ciuda faptului că aproape zilnic aflăm din presă despre lucrători ce au suferit accidente de muncă, unele soldate chiar cu decesul acestora, nimeni și nimic nu pare să determine luarea unei poziții de către actualul Ministru al Muncii. Dinspre Inspecția Muncii primim doar informații despre amenzi de tot râsul date angajatorilor.

ADVERTISEMENT

Indiferent de magnitudinea exploziilor din ultimul timp (Petromidia, Azomureș, Celco, Popești Leordeni), indiferent de malurile de pământ care îi înghit pur și simplu pe lucrători, indiferent de utilajele care lasă infirmi atâția alții, tăcerea doamnei Turcan arată că INDIFERENȚA Ministrului Muncii pare să nu aibă limite”, a mai declarat BNS.

Explozie puternică produsă la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O persoană a murit, alte patru au fost rănite

O explozie puternică a avut loc vineri, doi iulie în jurul ore 12:00, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Potrivit celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, deflagrația s-a produs la o instalație a rafinăriei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri