News

BNR, ironizată subtil de Reprezentanța Comisiei Europene în România după angajarea Vioricăi Dăncilă

18.05.2021 | 16:55
BNR ironizata subtil de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania dupa angajarea Vioricai Dancila
ADVERTISEMENT

Banca Națională a României (BNR) a fost ironizată cu subtilitate de către Reprezentanța Comisiei Europene în România după angajarea Vioricăi Dăncilă.

Contul de Facebook al instituției a promovat marți după amiază, pe rețelele de socializare, un anunț prin care Banca Centrală Europeană scoate la concurs un post de economist specializat în probleme de mediu.

ADVERTISEMENT

Oferta de job a Reprezentanței CE vine chiar în ziua în care BNR a anunțat că a angajat-o pe Viorica Dăncilă pe post de consultant.

BNR, ironizată de Reprezentanța Comisiei UE în România după angajarea Vioricăi Dăncilă

În mesajul postat pe Facebook, la câteva ora după anunțul angajării fostului premier la BNR, Banca Centrală Europeană informează că se află în căutarea unui ”economist specializat în probleme de mediu”.

ADVERTISEMENT

Printre criteriile de eligibilitate pentru concurenți se numără: diplomă de master sau echivalentul acesteia în economie, finanțe sau alt domeniu relevant, și cunoașterea la nivel temeinic (C1) a limbii engleze și cunoașterea la nivel satisfăcător (B1) a cel puțin unei alte limbi oficiale a UE.

În oferta de concurs pentru acest post se mai specifică faptul că ”Printre elementele care constituie un avantaj:

ADVERTISEMENT
  • studii doctorale sau cercetări privind impactul economic al schimbărilor climatice;
  • experiență dovedită în chestiuni legate de climă;
  • cunoașterea inițiativelor europene și globale în domeniul schimbărilor climatice”.

Oficialii Reprezentanței CE au lăsat și un link pentru cei interesați de această poziție sau altele, dintre cele scoase la concurs de Banca Centrală Europeană.

ADVERTISEMENT

Reamintim că, marți, Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Mai exact, aceasta va ocupa funcţia de Consutant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, anunță G4Media.ro.

Reprezentanța Comisiei Europene în România, ironii la adresa Vioricăi Dăncilă în 2019

Nu este prima oară când cei de la Reprezentanța Comisiei Europene în România au mesaje ironice care o privesc pe fosta candidată la Cotroceni.

În noiembrie 2019, fostul premier a explicat care este motivul pentru care nu vorbește în engleză. ”Suntem în România și haideți să fim mândri că suntem români”, a fost explicația lui Dăncilă.

Aceasta l-a acuzat pe jurnalistul care a întrebat-o despre cunoștiințele de limba engleză că vrea ”să ducă în derizoriu” realizările Guvernului și i-a acuzat pe ”unii” care vorbesc bine limba engleză că merg la Bruxelles și denigrează țara.

Imediat, într-o postare pe pagina de Facebook, oficialii de la Reprezentanța Comisiei Europene în România scriau că ”Uniunea Europeană are 24 de limbi oficiale. Alături de Danemarca, Grecia, Luxemburg, Austria și Suedia, România este unul dintre cele 6 state membre UE în care toți elevii din ciclul gimnazial declară că învață limba engleză”.

ADVERTISEMENT