News

BNR lansează moneda de 10 lei din argint. Care este prețul de vânzare al acesteia

Anunț important din partea Băncii Naționale a României (BNR). Instituția bancară precizează, într-un comunicat, lansarea în circuitul numismatic a unei monede de 10 lei.
05.12.2022 | 16:06
BNR lanseaza moneda de 10 lei din argint Care este pretul de vanzare al acesteia
BNR lansează moneda de 10 lei din argint. Sursa foto: hepta.ro / bnr.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori Bucureşti, BNR lansează o monedă specială.

BNR lansează o monedă de argint, cu tema ”140 de ani de la înființarea Bursei de Valori Bucureşti”

Potrivit unui comunicat apărut pe site-ul instituției bancare, începând din această săptămână, în circuitul numismatic apare o nouă monedă.

ADVERTISEMENT

Alcătuită în totalitate din argint, moneda de 10 lei este una care celebrează împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea Bursei de Valori Bucureşti.

”În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 5 decembrie 2022, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București”, se arată în comunicatul BNR.

ADVERTISEMENT

Prezentarea monedei de 10 lei. Prețul acesteia

Partea principală a monedei, aversul, are ca înfățișare sediul actual al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), inscripţia ”România”, valoarea nominală 10 lei, stema României şi anul de emisiune, 2022.

moneda 10 lei
Moneda 10 lei. Sursa foto: bnr.ro

Pe reversul monedei apare o imagine a sediului vechi al BVB şi inscripţiile ”Bursa de Valori Bucureşti” şi ”140 Ani”.

ADVERTISEMENT
moneda 10 lei
Moneda 10 lei. Sursa foto: bnr.ro

Conform anunțului BNR, această monedă din argint va fi însoţită de certificate de autenticitate ale emisiunii. Pe ea apar semnăturile guvernatorului BNR şi ale casierului central. Ele sunt redactate în trei limbi: română, engleză şi franceză.

Românii sau alți cetățeni care vor să-și adauge în colecția numismatică această monedă trebuie să știe că prețul ei este unul destul de ridicat: 450 de lei / fără TVA.

ADVERTISEMENT

BNR mai anunță că tirajul maxim pentru moneda din argint aniversară este de 5.000 de bucăți.

Moneda lansată la 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori Bucureşti are putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea ei în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Cei care vor să afle mai multe informații cu privire la achiziția acestei monede de argint pot accesa secțiunea Numismatica de pe site-ul BNR.

ADVERTISEMENT
Tags: