Sporturi

Reacția BNR, după dezvăluirile lui Ilie Năstase cu privire la daunele de 1 milion de euro cerute Simonei Halep

11.02.2019 | 17:24
Reactia BNR dupa dezvaluirile lui Ilie Nastase cu privire la daunele de 1 milion de euro cerute Simonei Halep

BNR și guvernatorul Mugur Isărescu au fost acuzați de Ilie Năstase pe faptul că le-au cerut daune de un milion de euro lui, Simonei Halep și lui Ion Țiriac, în urma procesului pe care l-au intentat cu privire la Arenele din Parcul cu Platani. FANATIK a stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, Dan Suciu, cel care neagă acuzațiile.

„Procesul e invers. Dânșii au declanșat un proces împotriva noastră și au pierdut. BNR nu cere nicio daună! Nici lui Ilie Năstase, nici lui Țiriac, nici Simonei Halep! Noi nu avem nicio treabă! Pur și simplu dânșii au intentat un proces că noi am vrea Parcul cu Platani. Și Instanța le-a respins plângerea. Asta e toată povestea”, a povestit Dan Suciu, pentru FANATIK.RO.

BNR neagă că a cerut daune de la Năstase, Țiriac și Simona Halep

Dan Suciu a continuat apoi: „Procesul e în felul următor. Ei au deschis acest proces împotriva statului român, adică a Ministerului Finanțelor și a Ministerului Sportului, toate părțile erau implicate și au pierdut și aici s-a închis. Nu cerem daune, ce să cerem?”

Cât despre starea Arenelor BNR din Parcul cu Platani, purtătorul de cuvânt BNR s-a arătat foarte dezamăgit: „Noi așteptăm din partea Guvernului să vină cu acea propunere să o preia, dar văd că nu s-a mai întâmplat nimic. După cum știți, arena e în același stadiu. Terenurile sunt funcționale, probabil turneul din vară se va desfășura tot acolo, dar nu pe arena mare, care nu are ISU și nu are nici consolidare. Adică se prăbușesc pereții dacă intră publicul acolo. Ar costa mult să fie reparată și nu putem face investiția în mod direct, trebuie să o facă guvernul. Așteptăm de trei ani să se rezolve situația”.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR

Reacția oficialului BNR vine după ce Ilie Năstase a spus la Telekom Sport Tv: „Eu și domnul Țiriac și cu domnișoara Halep am cerut să jucăm pe baza sportivă din Cotroceni. Vorbisem și cu domnul prim-ministru, dar nu am primit nicio aprobare. Apoi domnul Isărescu ne-a deschis proces, că el așa înțelege să facă afaceri. Ne cere daune 1 milion de euro. Acum, eu cu Țiriac nu mai avem mult de trăit, dar am vrea ca baza aia să fie deschisă pentru cei care vin din urmă, care vor juca pe viitor. Pentru că e foarte greu să joci vara în sală”.