News

Pentru ce plătește BNR sute de mii de lei! Ce cărți vrea să tipărească Mugur Isărescu

Peste 600 de mii de lei vor fi plătiți de Banca Națională a României. Instituția condusă de Mugur Isărescă vrea să tipărească nu mai puțin de nouă cărți
22.02.2022 | 10:31
Pentru ce plateste BNR sute de mii de lei Ce carti vrea sa tipareasca Mugur Isarescu
Pentru ce vrea să plătească BNR sute de mii de lei! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pentru că obrazul subțire cu cheltuială se ține, BNR se pregătește să scoată din conturi o sumă impresionantă. Vorbim despre peste șase sute de mii de lei, bani care vor merge la cei care vor tipări, edita și livra nouă lucrări în cadrul colecției ”Biblioteca Băncii Naționale a României”, serie nouă, sub egida Aniversar 140 de ani.

În total, vorbim despre 4500 de volume care vor vedea lumina tiparului, 4500 de volume pentru care instituția vrea să achite 650 de mii de lei. La un calcul simplu se poate observa că fiecare volum în parte ar urma să coste puțin peste 147 de lei.

ADVERTISEMENT

Ce cărți vrea să editeze Banca Națională a României

Așadar, sunt mai multe cărți pe care BNR-ul vrea să le publice la ceas aniversar. Cinci dintre ele sunt în limba română, în timp ce restul de patru sunt în engleză.

De remarcat că fiecare titlu în parte se va bucura de 500 de volume. Cea mai mare carte este „Politică monetară”, scrisă în limba română și care are nu mai puțin de 620 de pagini.

ADVERTISEMENT

Cu 20 de pagini în minus are și „Stocul de aur al Băncii Naționale a României (1880-2019)”, de asemenea în limba română. „Economie” va avea 580 de pagini, în timp ce versiunea în limba engleză o să fie de numai 420 de pagini.

Cele mai mici vor fi „Perspective privind locul și rolul băncilor centrale în economiile contemporane”, care în limba română va avea 300 de pagini, în timp ce în engleză va fi tipărită la jumătate.

ADVERTISEMENT

„Politica monetară” și „Stabilitate financiară”, ambele în două limbi sunt celelalte titluri pe care BNR-ul vrea să le tipărească.

Cum vor arăta cărțile BNR-ului

Interesant este că BNR-ul nu a lăsat nimic la voia întâmplării și a anunțat la detaliu cum trebuie să arate fiecare volum în parte. Astfel, în primul rând, coperta trebuie să fie din scoarță carton, dar îmbrăcată în pânză crudă de culoarea imperial bleumarin.

ADVERTISEMENT

Blocul de carte trebuie să fie cusut cu ață în culoarea hârtiei și broșat, în timp ce coperta are ca element distinctiv și un folio auriu pe cotor.

Furnizorul este cel care trebuie să ofere corectura volumelor în limba română și să asigure conformitatea cu normele ortografice, de punctuație și gramaticale în vigoare pentru volumele în limba engleză.

Primele cărți „Perspective privind locul și rolul băncilor centrale în economiile contemporane” trebuie să fie livrate până la data de 1 iulie, ultimele „Stocul de aur al Băncii Naționale a României” urmând a fi gata la 1 iunie anul viitor.

În cazul în care beneficiarul constată că mai puțin de 5% dintre componentele comenzii nu corespund din punct de vedere calitativ sau că există lipsuri cantitative, prestatorul este obligat să remedieze deficiențele constatate, pe cheltuiala sa, în conformitate cu cerințele beneficiarului, în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai mult de 3 zile lucrătoare

Când a împlinit BNR 140 de ani

Trebuie spus însă că BNR a sărbătorit 140 de ani de activitate în luna aprilie a anului 2020 atunci când a avut loc și o întâlnire la care au participat actori importanți din viața politică a țării și nu numai.

Cu această ocazie a avut loc și o expoziție itinerantă, dar și lansarea unei emisiuni de mărci poştale 140 de ani de la înființarea BNR. De asemenea, într-o campanie jubiliară au fost prezentate 140 de momente și personalități semnificative din viața instituției, precum și elemente de arhitectură și de patrimoniu sau colecții ale Muzeului, Bibliotecii și Arhivei BNR.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!