Life

Boala care a împiedicat-o pe Vlăduța Lupău să rămână însărcinată: ”Mulți medici amână să le comunice pacientelor”

Vlăduța Lupău a vorbit deschis despre afecțiunea care a împiedicat-o să devină mamă mai repede. Cântăreața de muzică populară a dezvăluit despre ce este vorba.
09.05.2022 | 12:23
Boala care a impiedicato pe Vladuta Lupau sa ramana insarcinata Multi medici amana sa le comunice pacientelor
Vlăduța Lupău, dezvăluiri despre operația de endometrioză: ”Clar, depinde de voia lui Dumnezeu”. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Solista în vârstă de 31 de ani a suferit de endometrioză, boală pentru care a fost nevoită să se opereze. Vedeta a avut chisturi pe ambele ovare, cadrele medicale sfătuind-o să devină mamă cât mai repede posibil.

Vlăduța Lupău, dezvăluiri despre operația de endometrioză: ”Clar, depinde de voia lui Dumnezeu”

Vlăduța Lupău s-a informat enorm despre boala de care a suferit și nu și-a pierdut niciodată încrederea. Interpreta de muzică populară a comunicat foarte bine cu doctorii, care i-au spus ce trebuie să facă pentru a rămâne însărcinată.

ADVERTISEMENT

„Nu mi-a fost teamă că nu voi putea să devin mamă din această cauză, deoarece, după ce m-am informat și am fost la mulți doctori, știam că se poate! Iar în ziua de azi, există atâtea metode prin care poți să devii părinte!

La mine erau doar niște chisturi endometriozice pe ambele ovare, era o manifestare normală în parametrii incipienți ai acestei boli. Ea are localizări și se manifestă și destul de urât dacă nu este tratată.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, chiar și după operație ai șanse să recidiveze. Se zice că după operație e bine să încerci să rămâi cât mai repede însărcinată. Acum, clar, depinde de voia lui Dumnezeu”, a declarat artista pentru revista viva.ro.

Vlăduța Lupău, sfaturi pentru femeile cu endometrioză

Vlăduța Lupău are și câteva sfaturi pentru femeile care suferă de endometrioză. Cântăreața de muzică populară le recomandă acestora să se trateze chiar dacă mulți doctori nu comunică toate aspectele despre boală.

ADVERTISEMENT

„Eu am stat ceva și am mers la câțiva doctori până, într-adevăr, mi-am dat seama că n-am altă variantă. Din păcate, nu mulți doctori știu foarte multe despre această boală, pentru că încă nu se știe de unde a apărut și care sunt cauzele ei.

Le recomand să facă și o histerosalpingografie după operație, asta fiind o desfundare a trompelor uterine, care, în urma intervenției, se înfundă. Zic asta aici, deoarece mulți doctori amână în a le comunica acest aspect și încearcă să rămână însărcinate fără a avea un rezultat. 

ADVERTISEMENT

Bine, nu-s doctor, a fost un sfat pentru femei, cărora, bineînțeles, le recomand să îl comunice și să se consulte cu doctorul care le monitorizează”, a mai spus solista, mai arată sursa menționată mai sus.

Cântăreața este însărcinată în 6 luni și urmează să devină mamă peste numai câteva luni. Vlăduța Lupău a păstrat sarcina ascunsă în primele luni pentru că voia să fie sigură că totul decurge perfect normal.

Din păcate, interpreta a pierdut două sarcini înainte de a primi vestea cea mare. Solista va aduce pe lume un băiețel, care este așteptat de întreaga familie a vedetei.

ADVERTISEMENT