News

Boala care a ucis 1 milion de soldați în urmă cu 100 de ani a reapărut. Anunțul medicilor canadieni

14.12.2020 | 15:59
Boala care a ucis 1 milion de soldati in urma cu 100 de ani a reaparut Anuntul medicilor canadieni
ADVERTISEMENT

O boală care a ucis peste 1 milion de soldați în urmă cu 100 de ani a reapărut într-o zonă neașteptată, mai exact în Canada, infectând patru bărbați.

„Febra tranșeelor”, boală cauzată de bacteria Bartonella quintana e răspândită prin păduchi și e devastatoare în comunitățile sărace și dezorganizate, în special în rândul oamenilor străzii.

ADVERTISEMENT

Conform Antena 3, printre simptomele bolii sunt incluse dureri de spate, dureri de cap și amețeală, însă boala poate fi letală, așa cum a fost și în urmă cu 100 de ani când a ucis 1 milion de soldați.

„Febra tranșeelor” a revenit după 100 de ani

Conform medicilor, boala poate cauza o inflamație potențial letală a inimii, mai ales în lista unui tratament medical adecvat.

ADVERTISEMENT

Cei care au redescoperit boala sunt medicii canadieni, care au depistat bacteria care cauzează „febra tranșeelor” la un om al străzii.

Pe lângă acesta au mai fost depistați 3 bărbați infectați cu „febra tranșeelor”. Unul dintre bărbați a rămas paralizat și întâmpină dificultăți în vorbire, după ce infecția a declanșat o hemoragie în creier, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Boala este frecventă în cazul persoanelor care trăiesc în sărăcie „Aceasta e o boală de război, o boală a taberelor de refugiați și e o boală care mai afectează multe societăți industrializate. Asta reflectă faptul că unii oameni din societatea noastră trăiesc în condiții care nu ar trebui tolerate”, a explicat medicul Carl Boodman, expert în boli infecțioase și microbiologie medicală la Universitatea Manitoba.

O boală misterioasă face ravagii în India

Pe lângă această boală, o altă afecțiune misterioasă a fost identificată în India. Peste 500 de persoane sunt afectate de această boală, având valori de plumb și nichel uriașe în sânge.

ADVERTISEMENT

Cel puțin o persoană a murit și 227 au fost spitalizate în statul Andhra Pradesh. Pacienții prezintă greață și pierderea cuonștinței. Experții investighează cauza bolii, însă momentan nu se cunosc prea multe detalii despre aceasta.

ADVERTISEMENT