Life

Boala care face ravagii în întreaga lume. Un miliard de oameni sunt expuși riscului. Care sunt simptomele

Boala care face ravagii în toată lumea și la care sunt expuse un miliard de persoane. Ce simptome are această afecțiune.
25.05.2023 | 16:17
Boala care face ravagii in intreaga lume Un miliard de oameni sunt expusi riscului Care sunt simptomele
Boala care face ravagii în întreaga lume. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Un miliard de oameni sunt expuși riscului de holeră, boala care face ravagii în întreaga lume. Este o afecțiune foarte periculoasă, mai ales pentru copii.

Boala care face ravagii în întreaga lume. Un miliard de oameni, expuși riscului. Avertismentele specialiștilor

Pandemia de holeră ucide foarte multe persoane și este nevoie de mijloace pentru a preveni răspândirea acestei boli. Lucrurile s-ar putea înrăutăți dacă nu se iau măsurile necesare.

ADVERTISEMENT

“Există o pandemie care îi ucide pe cei săraci chiar în faţa ochilor noştri şi ştim exact cum să o oprim, dar avem nevoie de mai mult sprijin şi de mai puţină inerţie din partea comunităţii globale pentru că, dacă nu acţionăm acum, se va înrăutăţi”, a declarat Jerome Pfaffmann Zambruni, şeful unităţii pentru urgenţe de sănătate publică la UNICEF, potrivit wall-street.ro.

Totodată, Henry Gray, unul dintre responsabilii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care se ocupă cu lupta împotriva acestei boli, a transmis că OMS estimează că un miliard de persoane din 43 de ţări sunt expuse riscului de holeră.”

ADVERTISEMENT

Campaniile de vaccinare s-au desfășurat cu dificultate, conform OMS. Până în 2023, 24 de țări au semnalat focare de holeră. Numărul a crescut, comparativ cu mai 2022, atunci când erau 15 țări.

Este vorba despre țări care, în general, nu sunt afectate de această boală. Rata de mortalitate depășește cu mult rata constatată în mod normal, de 1%.

ADVERTISEMENT

Pentru aceste cazuri, Henry Gray blamează cazurile de sărăcie, conflictele, schimbările climatice, precum și strămutările populației, în condiții precare.

Au fost solicitate peste 18 milioane de doze de vaccin împotriva holerei în acest an, însă sunt disponibile doar opt milioane, astfel că s-au oprit și campaniile de prevenție.

ADVERTISEMENT

În plus, OMS a fost nevoită să recomande o singură doză de vaccin și nu două pentru a salva mai multe persoane. În același timp, cele vaccinate cu o singură doză vor fi protejate pe termen mai scurt.

“Viitorul este sumbru”, a adăugat Gray. În total, OMS și UNICEF au nevoie de 160, respectiv de 480 de milioane de dolari în următoarele 12 luni pentru a putea interveni în peste 40 de țări.

Care sunt simptomele holerei

Holera este o boală care provoacă greață și vărsături și poate fi foarte periculoasă mai ales pentru copiii mici. Afecțiunea se răspândește în lipsa condițiilor sanitare potrivite și a apei potabile.

În iunie 2022, au existat temeri că boala ar fi apărut și la granițele țării noastre. În ultimii 30 de ani, în România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră.

ADVERTISEMENT
Tags: