Boala care face ravagii în rândul tinerilor! România, cazuri pe bandă rulantă

Alexandru Năstase   
în HotNews
07/05/2020, 16:31
Boala care face ravagii în rândul tinerilor! România, cazuri pe bandă rulantă GALERIE FOTO
Mulți tineri au ajuns la spital. Sursa foto - hepta.ro

Există o boală care face ravagii în rândul tinerilor! Acesta este avertismentul tras de un medic neurolog. Renică Diaconescu spune că tot mai mulţi tineri suferă accidente vasculare hemoragice.

Boala care face ravagii în rândul tinerilor!

Senatorul a vorbit într-un interviu acordat DC News TV despre cauzele care au dus la creşterea cazurilor de boli cardiovasculare.

Acesta a declarat că “există în mediul rural şi o creştere a consumului de alcool care duce la creşterea hipertensiunii arteriale şi de aici abundenţa de accidente vasculare hemoragice.

România, cazuri pe bandă rulantă

Pentru că la cei care consumă alcool vasele sunt mult mai friabile şi la o creştere a tensiunii plesnesc mult mai repede.

Ar putea fi şi stresul şi probabil că mulţi dintre ei, nemaiavând posibilitatea să-şi ia medicamentele, au întrerupt tratamentul, ori acest lucru este foarte grav.

A crescut cu 15% rata accidentelor vasculare hemoragice, mai ales la cei tineri. Avem pacienţi de 42-45 de ani cu accidente vasculare hemoragice.

Fără să fie anevrisme sau malformaţii, deci din cauza hipertensiunii arteriale”.

Renică Diaconescu a reuşit să înfiinţeze Compartimentul de tromboliză la spitalul din Slatina, unitate spitalicească devenită Centru Regional de Tromboliză.

În urma înființării acestui centru au fost tratate peste 30 de persoane care au suferit un accident vascular. Conform presei locale, Ministerul Sănătăţii a tăiat finanţarea pentru acest program, iar costurile cu medicamentele le suportă spitalul din Slatina.

 

 

Închide ×