Life

Boala de care suferă Regele Charles al III-lea. Afectează persoanele de peste 60 de ani

Afecțiunea cu care se confruntă Regele Charles al III-lea. Lezează oamenii în vârstă, fiind vorba de o boală comună.
12.09.2022 | 19:10
Boala de care sufera Regele Charles al IIIlea Afecteaza persoanele de peste 60 de ani
Afecțiunea cu care se confruntă Regele Charles al III-lea. Lezează oamenii în vârstă. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Boala de care suferă Regele Charles al III-lea. Afectează persoanele de peste 60 de ani și potrivit doctorilor, este de ordin inflamatoriu, lucru observat și în cazul Suveranului în numeroase imagini și apariții publice.

Afecțiunea cu care se confruntă Regele Charles al III-lea. Lezează oamenii în vârstă

Afecțiunea cu care se confruntă Regele Charles al III-lea lezează oamenii în vârstă. Este vorba de artrită, o boală comună care afectează persoanele de peste 60 de ani și este strâns legată, în general, de articulația degetului mare.

ADVERTISEMENT

Degetele și mâinile roșii și umflate și alte numeroase cauze, una dintre acestea fiind și edemul ca urmare a acumulării de lichid. Această umflare poate apărea și la picioare, dar va dispărea adesea de la sine.

Monarhul este conștient de problema sa și chiar a glumit pe seama aceasta în timpul unui turneu susținut în Australia, în 2012. Suveranul le-a numit „degete-cârnați”, lucru evidențiat în foarte multe imagini.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale sunt de părere că umflăturile cu piele strălucitoare și de culoare roșie pot apărea și din cauza unei diete bogate în sare sau ca urma a unui tratament cu anumite medicamente.

„Artrita este o altă afecțiune comună la persoanele de peste 60 de ani. Artrita afectează adesea articulația degetului mare sau oricare dintre articulațiile degetelor.

ADVERTISEMENT

Degetele devin prin urmare rigide, dureroase și umflate și, deși medicamentele pot ajuta la diminuarea durerii, umflarea degetelor poate rămâne”, a spus un medic britanic pentru Daily Star.

Regele Charles, cu mâinile umflate
Regele Charles, cu mâinile umflate. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik

Regele Charles al III-lea, probleme de ordin medical

Regele Charles al III-lea nu are probleme de ordin medical pentru prima oară. În urmă cu câțiva ani se zvonea că nu poate urca pe tronul regal pentru că are pierderi de memorie și nu se mai poate orienta în spațiu.

ADVERTISEMENT

Informațiile cum că ar fi diagnosticat cu Alzheimer au fost contrazise zilele acestea, după ce Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață și fiul său a preluat rolul de Monarh.

ADVERTISEMENT