News

Boala de care suferea Alexandru Socol! Cum poate fi recunoscută

20.12.2020 | 15:51
Boala de care suferea Alexandru Socol Cum poate fi recunoscuta
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune totul despre boala de care suferea Alexandru Socol, membru al ONG-ului Corupția Ucide și care s-ar fi sinucis în urmă cu doar câteva ore! Tânărul era în depresie, după cum a anunțat Florina Presadă de la USR.

De altfel, prof. Univ. Dr. Dan Prelipceanu a discutat mai mult despre această boală, una care nu trebuie trecută cu vederea sub nicio formă.

ADVERTISEMENT

Acesta a explicat că evoluția fenomenului depresiv nu poate fi oprită, dar sunt anumiți factori de risc care pot fi controlați.

Boala de care suferea Alexandru Socol, tânărul care s-a sinucis

„Probabil că nu avem cum să ne opunem acestui curs al evoluției globale a fenomenului depresiv, dar unii dintre factorii de risc pot fi controlați.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia ar fi asigurarea unui stil de viață cât mai echilibrat care este o chestiune individuală, dar și una socială, existența unei atmosfere sociale destinse, democratice, un nivel de viață bun, o viață pe care să-ți placă să o trăiești, șomaj cât mai mic, este vorba de nesiguranța zilei de mâine.

Mai sunt și factorii culturali care pot fi mai mult sau mai puțin dirijați într-o societate. Probabil că evoluția ar putea fi controlată până la un punct.

ADVERTISEMENT

Nu spun că vom avea o societate lipsită de suferință. Așa ceva nu există. Depresia este un fenomen uman, nu putem să-l evităm, dar este tratabil în bună măsură. Diagnosticarea precoce este crucială”, a zi profesorul la DC News.

De remarcat că în cazul unor persoane, depresia se poate croniciza sau poate deveni o afecțiune pe toată durata vieții, cu prezența a mai multor episoade.

ADVERTISEMENT

În primul rând trebuie să iei legătura cu terapeutul și vorbește despre simptomele pe care le-ai observat. Schimbă tratamentul medicamentos doar dacă specialistul recomandă acest lucru.

Trebuie să înțelegi și când poți discuta despre o reapariție a depresiei. În mod normal, se întâmplă când discutăm despre mai mult decât o zi proastă

Trebuie să-ți pui anumite întrebări în legătură cu evenimentele din viața ta. Ești trist pentru ceva ce s-a întâmplat la birou? Sunt probleme cu partenerul de viață?

Pot fi doar momente solitare de tristețe, dar dacă te simți fără speranță, simți că vrei să plângi fără motiv și parcă ești gol în interior, pe o durată mai mare de 2 săptămâni, atunci s-ar putea să fie vorba despre un episod de depresie.

Faptul că nu mai vrei, nu-ți face plăcere, să socializezi cu prietenii este, de asemenea, un semn al depresiei.

 

 

 

ADVERTISEMENT