News

Boala foarte rară cu care s-a nascut acest băieţel îl face să semene cu Pinocchio. Cum s-a schimbat după mai multe operaţii

Ollie, in varsta de doi ani, este un baietel din Marea Britanie care s-a nascut cu un defect, numit "encefalocel". In cazul lui, boala i-a permis creierului sa creasca in nas, printr-o gaura din...
15.12.2015 | 18:12

Ollie, in varsta de doi ani, este un baietel din Marea Britanie care s-a nascut cu un defect, numit “encefalocel”. In cazul lui, boala i-a permis creierului sa creasca in nas, printr-o gaura din craniu. Boala bizara cu care s-a nascut Ollie l-a fortat pe micut sa treaca deja prin mai multe interventii chirurgicale, pentru a putea respira.

Astfel, forma nasului este neobisnuita, iar mama lui spune ca este “varianta reala a lui Pinocchio”. Insa, aceasta spune ca bebelusul nu a fost ocolit de comentarii rautacioase din partea oamenilor.

ADVERTISEMENT

“Unii l-au numit urat, altii au zic ca nici nu trebuia sa se nasca, mi-au dat lacrimile cand a zis asa ceva o femeie. Ti se rupe inima, pentru mine Ollie e perfect. Este varianta reala a lui Pinocchio si sunt mandra de el” a spus Amy, mama acestuia, in varsta de 22 de ani, conform Daily Mail.

Amy a descoperit ca este ceva in neregula cu Ollie in saptamana 20 a sarcinii. La o radiografie, doctorii i-au spus ca ca ii creste un tesut neobisnuit si moale sub pielea de pe fata. “Prima data cand l-am tinut in brate, era micut, dar am observat o umflatura neobisnuita in zona nasului. La inceput, nu stiam daca voi face fata, dar stiam ca il voi iubi indiferent de boala pe care o are” a mai povestit tanara mama.

ADVERTISEMENT

In cele noua luni de sarcina, nasul lui Ollie a crescut neosbibnuit de mult, iar la scurt timp dupa nastere, acesta a trecut printr-o operatie complicata si riscanta prin care nasul i-a fost micsorat.

Medicii din Marea Britanie au spus ca este un caz extrem de rar si vor urma alte operatii pentru a indeparta sacul cu lichid si a-i recorecta nasul, insa medicii asteapta sa vada cum se va dezvolta crainul bebelusului.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.stirileprotv.ro