Nicio categorie

Are şi Schalke “Prinţul” ei! Portretul marelui inamic

După şase ani şi 119 zile, timp în care a rătăcit prin Anglia şi Italia, Boateng a reuşit să marcheze iarăşi în campionatul care l-a propulsat în fotbalul mare, Bundesliga. Datorită...
Autor: Alin Miu | 16.09.2013 | 10:31

După şase ani şi 119 zile, timp în care a rătăcit prin Anglia şi Italia, Boateng a reuşit să marcheze iarăşi în campionatul care l-a propulsat în fotbalul mare, Bundesliga. Datorită golului său, Schalke a cîştigat pentru prima oară în deplasare în noul sezon din Germania, iar acum va aborda cu moralul ridicat confruntarea cu Steaua, din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor.

Transfer forţat

“Sînt fericit că m-am întors acasă. Bundesliga este cel mai puternic campionat din lume, cu cei mai buni jucători” – au fost cuvintele ghanezului la revenirea în prima ligă germană. Totuşi, nu doar acestea au fost motivele transferului său la Schalke. L-a dat de gol tocmai unul dintre conducătorii clubului, Peter Peters, directorul financiar: “Boateng voia neapărat să plece din cauza incidentelor rasiste din Italia”.

Chiar dacă Peters şi-a cerut ulterior scuze pentru declaraţia făcută, incidentele la care a făcut referire sînt binecunoscute. Mai întîi, Boateng a părăsit terenul la un meci amical disputat între Pro Patria şi AC Milan în luna ianuarie a acestui an, fiind urmat de toţi colegii săi. Motivul? Ghanezul nu a mai rezistat numeroaselor insulte rasiste venite din partea suporterilor lui Pro Patria.

Vezi video:

În luna aprilie, noul jucător al lui Schalke a fost din nou ţinta scandărilor rasiste, la încălzirea de dinaintea meciului cu Juventus, disputat la Torino, totul în condiţiile în care, cu o lună înainte, fusese numit de către UNESCO ambasador anti-rasism.

A refuzat să joace în naţionala Germaniei

Deşi a fost convocat la toate reprezentativele de juniori ale nemţilor, mijlocaşul în vîrstă de 26 de ani a optat în cele din urmă să evolueze pentru naţionala mare a Ghanei, după certuri iscate între el şi conducerea Federaţiei Germane de Fotbal, îndeosebi cu Matthias Sammer.

Printre primele sale meciuri alături de Ghana s-a numărat şi cel de la Cupa Mondială din 2010, disputat chiar împotriva Germaniei, în a cărei echipă se afla şi fratele său, Jerome. Avea să fie prima oară în istoria fotbalului cînd doi fraţi jucau unul împotriva celuilalt într-un meci internaţional.

Vezi video:

Are iubită celebră

Logodnica lui Boateng este nimeni alta decît Melissa Satta, unul dintre cele mai cunoscute modele din Italia, cît şi de peste Ocean. Melissa este în momentul de faţă prezentatoare TV, dar s-a remarcat datorită celebrei emisiuni “Striscia la notizia”, unde era animatoare, cît şi a pictorialelor din revistele Maxim şi Sports Illustrated.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!