ADVERTISEMENT
Nicio categorie

Boateng contra Boateng în Schalke 04 – Bayern

Partida de astăzi de la Gelsenkirchen, dintre Schalke 04 şi Bayern Munchen, este capul de afiş al etapei cu numărul 6 din Bundesliga, dar şi un meci special pentru cei doi Boateng care vor intra...
Autor: Sorin Dumitrescu | 21.09.2013 | 13:10
Boateng contra Boateng în Schalke 04 - Bayern
La Mondialul din 2010 fraţii Boateng au fost inamici la nivel de ţări diferite, deşi ambii sunt născuţi în Germania

Partida de astăzi de la Gelsenkirchen, dintre Schalke 04 şi Bayern Munchen, este capul de afiş al etapei cu numărul 6 din Bundesliga, dar şi un meci special pentru cei doi Boateng care vor intra pe teren în postură de rivali. Fratele mai mic, Jerome, este oaspetele lui Kevin Prince. Este a treia oară cînd fraţii Boateng, născuţi din tată ghanez, Prince Boateng şi din mame germane (cea a lui Jerome era hostess, a lui Kevin Prince  era asistent social) se vor înfrunta. Au făcut-o ca o încălzire, timp de 13 minute, tot în Bundesliga, Kevin Prince pentru Dortmund, Jerome pentru Hamburg, în 2009, au continuat la nivel înalt, primul duel fratricid într-un meci inter-ţări, la Germania – Ghana 1-0, la Mondialul african din 2010 şi acum sînt gata de episodul trei.

ADVERTISEMENT

”Ia-ţi ghetele cele mai rapide, că tot nu mă prinzi”

Jerome a ales ţara mamei pentru a juca la nivel de naţională, în timp ce Kevin Prince a ales ţara natală a tatălui, Ghana. Relaţiile dintre ei sînt bune, chiar dacă înainte de Cupa Mondială din Africa de Sud, din 2010, a existat un moment tensionat între ei. Atunci, mezinul Jerome (25 ani) s-a luat de Prince (26 ani), acuzîndu-l că l-a accidentat pe Ballack în finala Cupei Angliei (Ballack juca la Chelsea, Boateng la Portsmouth), dar lucrurile au reintrat în normal. Acum, înaintea marelui meci de la Gelsenkirchen, înţepăturile dintre cei doi pigmentează paginile tabloidelor germane. ”Dacă nu mă vei întinde, mă vei dezamăgi” – l-a atacat Prince. ”Voi căuta să-l opresc prin mijloace corecte, dar dacă nu voi reuşi, îl voi da jos” a- replicat Jerome. Dar ultimul cuvînt i-a aparţinut tot lui Prince: ”Dacă vrei să încerci să te ţii după mine, să-ţi iei ghetele cele mai rapide”.

Meciul Schalke 04 – Bayern începe la ora 19:30 (live Eurosport 2). La gazde lipsesc Huntelaar, Papadopulos, Obasi, Fuchs, Annan, Hoogland, iar Guardiola nu poate conta pe trei jucători importanţi, Martinez, Gotze şi Alcantara.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!