Fotbal intern

Bobby Madden, arbitrul de la România – Norvegia, ne-a adus noroc. A condus România – Croația 4-1 la EURO U21 și un succes al lui FCSB cu Rosenborg

15.10.2019 | 18:38
Bobby Madden arbitrul de la Romania  Norvegia nea adus noroc A condus Romania  Croatia 41 la EURO U21 si un succes al lui FCSB cu Rosenborg
ADVERTISEMENT

Partida România – Norvegia, contând pentru etapa a 8-a din Grupa F a calificărilor pentru EURO 2020, va fi condusă la centru de o brigadă scoțiană, avându-l la centru pe Bobby Madden, în vârstă de 40 de ani. Vorbim de un central care poartă noroc românilor, indiferent că vorbim de naționale sau de echipe de club.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,90 este cota pentru “GOL Mitriță” la meciul România – Norvegia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Bobby Madden, arbitrul de la România – Norvegia, ne-a adus noroc

Arbitru FIFA din 2010, Bobby Madden a debutat pe plan internațional în 2013, atunci când a condus la centru partida Germania – Insulele Feroe din preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Primul contact dintre acesta și români a avut loc în 2015. Pe 27 august, Madden a fost la centru tocmai la un duel norvegiano-român în Rosenborg – FCSB, meci din Play-off-ul de intrare în grupele Europa League.

Scoțianul a avut o misiune relativ ușoară atunci, soarta calificării fiind pecetluită din tur, Rosenborg câștigând pe Arena Națională cu 3-0 împotriva FCSB-ului, antrenată atunci de Mirel Rădoi. FCSB s-a impus atunci, la retur, cu 1-0, după golul marcat de Adi Popa în minutul 53. Madden se va întâlni la meciul România – Norvegia cu trei tricolori de atunci: Nicolae Stanciu, Alin Toșca și Florin Niță.

ADVERTISEMENT
Bobby Madden a condus România - Croația 4-1 la EURO U21
Bobby Madden a condus România – Croația 4-1 la EURO U21. Sursa foto: sportpictures.eu

Bobby Madden a condus România – Croația 4-1 la EURO U21

În vara trecută, la Campionatul European de tineret U21 din Italia și San Marino, Madden s-a aflat la centru în partida România – Croația, meciul de debut al elevilor lui Mirel Rădoi la turneul final. În acel meci, scoțianul a acordat un penalty la 0-0 pentru România şi gol de 4-1, ambele în urma consultării sistemului VAR.

Tot Maidden a fost arbitru de rezervă la România – Franța 0-0, ultima partidă din grupă, care ne-a adus calificarea în semifinalele Euro și obținerea biletelor pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Șase dintre tricolorii lui Rădoi de la EURO U21 se pot întâlni din nou cu Madden la meciul cu Norvegia: Ionuț Radu, George Pușcaș, Ianis Hagi, Alexandru Cicâldău, Florinel Coman și Ionuț Nedelcearu.

ADVERTISEMENT