Life

Bobby Păunescu și Ovidiu Lipan Țăndărică, declarații despre filmul „Tzăndărică”: ”Mergem la Cannes”

Bobby Păunescu și Ovidiu Lipan Țăndărică ne dau detalii exclusive despre proiectul casei de producție pe care au înființat-o.
15.05.2023 | 16:15
Bobby Paunescu si Ovidiu Lipan Tandarica declaratii despre filmul Tzandarica Mergem la Cannes
Ovidiu Lipan Țăndărică și Bobby Păunescu, declarații despre filmul Tzăndărică
ADVERTISEMENT

Bobby Păunescu și Ovidiu Lipan Țăndărică au stabilit fondarea casei de producție cinematografică “Tzăndărică Păunescu”. Primul proiect care va intra în lucru anul acesta este filmul de lung metraj “Tzăndărică”. Filmul va surprinde destinul fenomenului Formațiilor Pheonix și Rosu și Negru. De asemenea va fi surprins în termeni artistici fenomentul Flower Power.

 Ovidiul Lipan Țăndărică oferă detalii exclusive despre producția care îi poartă numele

Ovidiu Lipan Țăndărică interpretează rolul principal în filmul cu același nume “Tzăndărică”. În film, vom descoperi prin ochii copilului Ovidiu Lipan cum s-a manifestat curentul din lagărul ex-comunist.

ADVERTISEMENT

Personajul său învață sa realizeze instrumente muzicale de mic copil. Ulterior, în momentul în care devine maestru, starul Ovidiu Lipan Tzandarică fuge din “lagărul ex-comunist”. Acesta este  „ajutat” de instrumentele pe care învață sa le “construiască” în copilărie. Ovidiu Lipan Țăndărică a vorbit despre această producție care îi poartă numele.

„Va fi interpretată viața mea. Este un film de lungmetraj, un film care reprezintă viața unui copil. El este toboșar într-o perioadă de Flower Power, anii ’60-’70 România cu cortina de fier, cu regimul comunist și cum a fost înțeles acest curent Flower Power în partea de Est a Europei.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre acest copil care face performanță și între timp ajunge să plece. Cu securitatea, cu paradele, cu libertatea Flower Power- Peace, no war”, a declarat Ovidiu Lipan Țăndărică, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Ovidiu Lipan Țăndărică: “Va trebui să facem performanță”

Producția cinematografică este de amploare, iar viața maestrului Ovidiu Lipan Țăndărică va fi cuprinsă în scenariu. Se lucrează intens deja la această producție, iar rezultatele, spune bateristul trupei Pheonix, sunt pe măsură. Mai mult, regizorul Bobby Păunescu este foarte riguros și dorește ca filmul să fie prezentat la Cannes.

ADVERTISEMENT

„Vor fi copii care vor juca viața mea de când aveam 8 ani, 10 ani, 12 ani, 14, 16 și 18 ani. Eu voi avea un rol foarte mic. Va fi un exponent la tot ce înseamnă curentul Flower Power, libertatea occidentală și hippie și cum s-a trăit și a fost înțeles prin prisma unui artist care a vrut să devină cunoscut. Asta a și făcut, performanță. Plecarea lui din țară și întoarcerea și cu momente imporante din acea perioadă.

Vom avea actori tineri, vrem să dăm șansă generației tinere de actori. Este un film care să documenteze într-un mod artistic acea perioadă.Se lucrează la scenografie, la tot ce înseamnă actori, la toate perioadele. Nu va fi ușor. Este un proiect care se va întinde pe o perioadă lungă. Va trebui să facem performanță. Va fi un film care să poată fi prezentat la Cannes”, a declarat Ovidiu Lipan Țăndărică pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Lipan Țăndărică: „Eu și Bobby Păunescu ne-am dorit să oferim un imbold noii generații”

Bateristul trupei Pheonix a vorbit, în exclusivitate, despre colaboarea cu omul de afaceri Bobby Păunescu. De asemenea, artistul spune cât de mult l-au ajutat legăturile lui Bobby Păunescu în realizarea filmului.

„Mă bucur mult să colaborez cu Bobby iar entuziasmul din partea lui atunci când i-am propus să facem acest film împreună mă face să cred că o să fie un succes. Eu și Bobby Păunescu ne-am întâlnit și am ajuns la același consens. Asta și-a dorit și dânsul. Un film care să proiecteze și să educe generația nouă, de după ’90, să le dăm un imbold de a recunoaște istoricul și partea interesantă a acelor ani în care mulți dintre ei nici nu pot să își imagineze că asta s-a întâmplat în România.

Este un film foarte apreciat. Vom avea co-producții cu Germania, Elveția și America. Legăturile lui Bobby sunt foarte bune și avem deja un feedback pozitiv. Bugetul filmului este destul de mare încât să putem realiza toate secvențele pe care ni le dorim. ”, a declarat artistul  pentru FANATIK.

 Bobby Păunescu: „Sunt toate premizele ca acestă producție să se bucure de succes!”

Bobby Păunescu, regizorul și scenaristul filmului „Tzăndărică”, a dezvăluit cum a decurs colaborarea cu bateristul trupei Pheonix. De asemenea, omul de afaceri a spus pentru FANATIK care sunt criteriile pentru care filmul se va bucura de succes.

„Este o onoare deosebita să colaborez cu Maestrul Ovidiu Lipan Țăndărică . Filmul “Tzandarica” este o ocazie în a arăta cea ce a însemnat probabil cea mai importantă perioada în lumea muzicii.

De asemenea va oferi un punct de vedere despre cum mișcarea “Flower Power” a fost trăită în spațiul ex-comunist. Sunt toate premizele pentru ca această producție să se bucure cel puțin de succesul pe care producțiile în care am fost implicat sa le aibă din partea publicului”, a declarat omul de afaceri în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT