Boca Juniors – River Plate în finala Copei Libertadores! E o premieră. Video

Andrei David    Traian Terzian   
în Fotbal international
01/11/2018, 11:15
Boca Juniors – River Plate în finala Copei Libertadores! E o premieră. Video GALERIE FOTO
Boca Juniors - River Plate este finala Ciopei Libertadores din acest an

Finala Copei Libertadores din acest an propune un meci de vis pentru fanii fotbalului din America de Sud: Boca Juniors – River Plate. Cele două mari forțe din Argentina au trecut în semifinale de formații din Brazilia și se vor întâlni în premieră în ultimul act al celei mai importante competiții la nivel de cluburi de pe continent.

River Plate a eliminat în semifinale echipa Gremio Porto Alegre, meciul retur fiind marcat de incidente după ce arbitrul uruguayan Andres Cunha a dictat un penalty pentru argentinieni în finalul întâlnirii care s-a dovedit a fi decisiv pentru calificare. ”Centralul” a avut nevoie de intervenția poliției pentru a scăpa de furia jucătorilor brazilieni.

Suporterii echipelor Boca Juniors și River Plate oferă o atmosferă incendiară la meciurile directe
Suporterii echipelor Boca Juniors și River Plate oferă o atmosferă incendiară la meciurile directe

Boca Juniors – River Plate în finala Copei Libertadores

Boca Juniors, cu vedeta Carlos Tevez pe banca de rezerve, a acces în marea finală după ce a remizat cu Palmeiras, scor 2-2, în noaptea de miercuri spre joi, în manșa secundă a fazei semifinalelor. După ce câștigaseră turul cu 2-0, argentinienii au deschis scorul în prima repriză prin Ramon Abila. În debutul reprizei secunde, brazilienii au întors rezultatul prin reușita lui Luan și a autogolului Gustavo Gomez. Argentinienii au scăpat de emoții după ce Dario Benedetto a restabilit egalitatea.

Dubla Boca Juniors – River Plate din finala Copei Libertadores se va disputa în dublă manșă la 7 și 28 noiembrie. Cele mai importante cluburi de pe continentul sud-american au câștigat împreună de nouă ori competiția. Boca Juniors s-a impus în șase din cele zece finale, în timp ce River Plate a câștigat de trei ori din cinci apariții în ultimul act.

Învingătoarea din finala Copei Libertadores se va califica la Campionatul Mondial al cluburilor, acolo unde Europa va fi reprezentată de Real Madrid, câștigătoarea Ligii Campionilor.

Închide ×