Boca Juniors a vrut victoria la masa verde cu River Plate! TAS le-a respins apelul. Video

Traian Terzian    Alexandru Năstase   
în Fotbal international
08/12/2018, 15:47
Boca Juniors a vrut victoria la masa verde cu River Plate! TAS le-a respins apelul. Video
Poliția spaniolă este în alertă pentru finala Copei Libertadores

Boca Juniors a vrut să încheie cât mai repede meciul cu River Plate și a cerut victoria la masa verde. Conducerea echipei a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv în încercarea de câştiga Copa Libertadores, deşi returul finalei este prevăzut duminică, la Madrid. “Boca va sesiza TAS. Aşa am spus că vom face dacă decizia Conmebol nu ne este favorabilă”, declara Royco Ferrari, vicepreşedintele clubului argentinian.


UPDATE, ora 15:47 / Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul foprmulat de clubul Boca Juniors, care a cerut victoria la masa verde în finala Copei Libertadores. În urma acestei decizii, manșa secundă a finalei River Plate – Boca Juniors se va disputa conform programării: duminică, 9 decembrie, de la ora 21:30, pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid.


Conmebol a preferat să delocalizeze meciul la Madrid, decât să ofere victoria “la masa verde” echipei Boca Juniors, după violenţele care au dus la anularea meciului din 24 noiembrie, de pe stadionul Monumental din Buenos Aires. Returul finalei este programat pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid. În tur, scorul a fost egal, 2-2.

Boca Juniors vrea victoria la masa verde cu River Plate!

Nu s-au liniștit deloc spiritele. Fanii celor două formații s-au încăierat într-un bar din capitala Spaniei și asta în ciuda măsurilor fără precedent luate și de poliția din Madrid.

De altfel, autoritățile spaniole au anunțat că meciul River Plate – Boca Juniors reprezintă evenimentul cu cel mai ridicat grad de risc din istoria orașului. Forțele de ordine au fost mobilizate exemplar și s-au creat zone speciale în care fanii celor două grupări au voie să umble. Totul în așa fel încât suporterii rivali să nu se întâlnească în drumul lor spre stadion. Poliția a montat chiar și dispozitive speciale care să împiedice accesul fanilor dintr-o tabără în cealalta. Astfel, bulevardul Castellana a fost împărțit în două. Zona fanilor lui River este cea din Piața Cuzco, în timp ce suporterii rivali de la Boca vor sta de-a lungul bulevardului urmând ca între cele două tabere să existe o zonă clară de securitate. Au fost bătute în cuie și traseele pe care argentinienii le vor parcurge de la aeroport până la stadion, tocmai pentru ca fanii celor două grupări să nu se intersecteze.

  • 4 goluri s-au marcat în partida tur disputată între Boca și River
Închide ×