Fotbal intern

Bogatinov, ezitant la debut. Nesiguranţa sa i-a speriat pe coechipieri

Cu ocazia meciului împotriva lui Lokomotiv Plovdiv, Laurenţiu Reghecampf a vrut să-l vadă la lucru şi pe Martin Bogatinov, portarul transferat de Steaua în această iarnă. Macedoneanul n-a...
01.02.2014 | 23:12
Bogatinov ezitant la debut Nesiguranta sa ia speriat pe coechipieri
ADVERTISEMENT

Cu ocazia meciului împotriva lui Lokomotiv Plovdiv, Laurenţiu Reghecampf a vrut să-l vadă la lucru şi pe Martin Bogatinov, portarul transferat de Steaua în această iarnă. Macedoneanul n-a impresionat, avînd chiar un debut ezitant, care a culminat cu primirea a două goluri. Ulterior însă, Bogatinov a avut cîteva intervenţii foarte bune care au salvat Steaua de la primirea şi a altor goluri care păreau iminente. În continuare, fanatik.ro vă propune o analiză punctuală asupra capitolelor esenţiale pentru un portar.

Intervenţii: a greşit la golul doi, apoi a scos de la vinclu

Pînă în minutul 22, Bogatinov a încasat două goluri, la al doilea avînd o mare parte de vină. Primul a venit din lovitură de la 11 metri, după o intervenţie stîngace a lui Pîrvulescu în careu, iar al doilea după un lob. La acesta din urmă, macedoneanul a fost ezitant şi nu a ştiut dacă să iasă în întîmpinarea atacantului advers sau dacă să rămînă pe linia porţii, indecizie care i-a permis lui Kamburov să trimită, fără probleme, mingea peste el. Apoi, lucrurile s-au schimbat. Bogatinov a fost atent la un şut înşelător din lovitură liberă pe care l-a deturnat, de lîngă bară, în corner şi, chiar înainte de pauză, l-a acoperit excelent pe Gabi Matei. Fundaşul dreapta a greşit o pasă înapoi, acelaşi Kamburov a interceptat, însă goalkeeperul a ieşit la timp şi a îndepărtat pericolul. După numai un minut, acesta a respins cu succes şi o lovitură liberă expediată de acelaşi atacant şi, în plus, spre finalul partidei, Bogatinov a avut un reflex de senzaţie la o lovitură de cap expediată pe spate de coechipierul său Varela spre vinclu, evitînd astfel un autogol.

ADVERTISEMENT

Punct slab: ieşirile pe centrări

Prima fază importantă pe care Bogatinov a avut-o a fost un corner executat de adversari în minutul 7. Centrarea a fost una periculoasă, iar portarul a ieşit greşit, pe sub minge, şansa sa fiind aceea că adversarii nu au fost pe fază să reia mingea în plasă. Macedoneanul s-a concentrat mai bine, dar a mai avut cîteva ezitări la fazele fixe, greşind intervenţiile la unele centrări provenite din lovituri libere, cornere sau simple centrări.

Jocul de picior: nu e expert

Un capitol la care a lăsat impresia că este cu adevărat deficitar, este acela al jocului de picior. Bogatinov a executat auturile de poartă lung, direct pe atacanţi, numai că primele astfel de pase au ajuns la adversari, în unele dintre faze creîndu-se chiar pericol pentru poarta sa. Din acest motiv, ulterior, acesta a preferat pasele scurte, spre coechipieri. S-a observat şi o uşoară tendinţă a fundaşilor de a evita pasele la portar tocmai din cauza impreciziei arătate. Spre finalul meciului însă, Bogatinov a căpătat o stăpînire de sine mult mai mare, iar mingile trimise în faţă şi-au atins în general ţintele.

ADVERTISEMENT

Nu mai jucase de opt luni!

Cauza ezitărilor lui Bogatinov poate proveni şi din faptul că pînă sîmbătă seara goalkeeperul nu mai jucase în vreun meci de opt luni. Totul din cauza unui litigiu pe care l-a avut cu fostul său club, Karpati Lvov, unde pînă atunci fusese titular incontestabil. De altfel, toate declaraţiile de după meci au fost unanime, avînd în vedere că cei chestionaţi pe seama prestaţiei macedoneanului, anume Meme Stoica şi Anghel Iordănescu, au explicat că el nu poate fi judecat după o singură partidă.

7 şuturi din cele nouă expediate pe poartă au fost blocate de Martin Bogatinov

90 de minute a jucat macedoneanul cu Lokomotiv, doar el şi Szukala fiind integralişti

15 selecţii în naţionala Macedoniei a strîns Bogatinov