Sport

Bogdan Andone a tras concluziile după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Nu e simplu să treci de la meciuri de Liga 1, la un joc în care ești forțat să ataci”

Bogdan Andone a oferit prima reacție după victoria obținută de FC Botoșani, scor 1-0 cu CS Mioveni, în meciul tur al barajului pentru promovare/menținere în SuperLiga.
17.05.2024 | 22:39
Bogdan Andone a tras concluziile dupa FC Botosani  CS Mioveni 10 Nu e simplu sa treci de la meciuri de Liga 1 la un joc in care esti fortat sa ataci
Bogdan Andone a tras concluziile după FC Botoșani - CS Mioveni, scor 1-0. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FC Botoșani a câștigat la limită duelul de pe „Municipal”, scor 1-0 cu CS Mioveni, în meciul tur al barajului pentru promovare/menținere în SuperLiga. Moldovenii au dat lovitura în prelungiri prin portughezul Aldair. Bogdan Andone se aștepta la un meci extrem de dificil contra argeșenilor.

Bogdan Andone a tras concluziile după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Nu e simplu să treci de la meciuri de Liga 1, la un joc în care ești forțat să ataci”

FC Botoșani a luat prima opțiune pentru câștigarea barajului pentru promovare/menținere în SuperLiga după victoria de pe teren propriu cu CS Mioveni, scor 1-0. Returul are loc o săptămână mai târziu. Bogdan Andone consideră că abordarea defensivă a argeșenilor i-a dat mari bătăi de cap echipei sale.

ADVERTISEMENT

„O victorie muncită. Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut. A fost un meci extrem de dificil contra unei echipe care s-a apărat în ultima treime cu toată echipa, lipsă de spații. Știam ce ne așteaptă în mare măsură.

Nu e simplu să treci de la meciuri de Liga 1 contra unor echipe puternice, în care meciurile sunt echilibrate, ataci te aperi, sunt diferite momente ale jocului, la un joc în care ești forțat să ataci 90 de minute indiferent de rezultat, lipsă de spații.

ADVERTISEMENT

Merită toate felicitările pentru că s-au bătut pentru fiecare minge. Au pus presiune și până la urmă munca lor a fost răsplătită. E clar că tipologia sau profilul nostru de jucători au fost bazate mai mult pe dueluri, pe viteză.

„Am jucat cu improvizații. Știam că trebuie să avem răbdare”

Aveam nevoie de spații. Astăzi a fost total invers. A trebuit să luăm decizii sub presiune, a trebuit să ne descurcăm pe spații mici. Am jucat cu improvizații, fără un fundaș central. Benzar a ieșit accidentat, iar pe partea dreaptă ne-am creat ocazii. 

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii au muncit, au făcut foarte bine. Merită felicitări pentru modul cum s-au bătut. La Galați, posibil din cauza conjuncturii, a fost o presiune, dar astăzi nu s-a simțit nicio presiune. Asta a fost partitura, știam că trebuie să avem răbdare. Era clar că vom avea lipsă de spații. 

Dacă reușeam să marcăm în prima repriză meciul ar fi fost mult mai spectaculos. Ei s-au închis cât mai mult. Au fost unele mingi scoase de portar, respinse din fața porții. Mă așteptam la un meci dificil cum a și fost. 

ADVERTISEMENT

Indiferent cu ce echipă joci din altă ligă inferioară, acea echipă se va autodepăși, se va ambiționa. E normal, fiecare echipă își joacă șansa. Ne va aștepta un joc dificil, dar cu acest rezultat avem prima opțiune la rămânerea în Liga 1”, a declarat Bogdan Andone, la finalul meciului.

Alexandru Țigănașu simte presiunea finalului de sezon: „Până la baraj nu aveam nimic de pierdut”

FC Botoșani a terminat sezonul pe locul 8 în play-out-ul SuperLigii. Moldovenii au avut ocazia de a se salva direct de la retrogradare, însă au pierdut în ultima etapă cu Oțelul Galați, scor 0-2. Alexandru Țigănașu susține că echipa simte presiunea finalului de sezon.

„Ne așteptam să înscriem mai devreme, să ne facem jocul ușor. Știam că vin să se apere, că ne așteaptă un meci greu. I-am desfăcut greu. Sincer, așteptam să fie un meci închis. Ei să vină să stea pe două linii. Noi trebuia să fim un pic mai lucizi și mai concreți în fața porții. 

Nu cred că am intrat într-o pasă mai nefastă, doar că se simte presiunea pe final de sezon. Suntem la un pas să ne salvăm. Jucăm fiecare meci cu sabia deasupra capului. Se vede în joc. Până la baraj nu mai aveam nimic de pierdut, jucam dezinvolt. De-asta ne-a și ieșit și am ajuns aici. 

E presiune, suntem acolo, mai avem doar un pas să reușim să rămânem în Liga 1, după un an extrem de dificil. Mergem acolo încrezători. Meciul o să fie asemănător. Avem un avantaj și o să profităm de el”, au fost cuvintele lui fundașului de la FC Botoșani.

ADVERTISEMENT