Fotbal intern

Bogdan Andone, cumnatul lui Marius Şumudică, noul antrenor la FCSB! Nu a fost niciodată “principal” în Liga 1

04.06.2019 | 14:23
Bogdan Andone cumnatul lui Marius Sumudica noul antrenor la FCSB Nu a fost niciodata principal in Liga 1

Bogdan Andone va fi noul antrenor de la FCSB! FANATIK a publicat în premieră informaţia care a surprins toată lumea fotbalului din Liga 1 Betano. Pentru Bogdan Andone, experienţa de la FCSB va fi prima de “principal” pe banca tehnică a unei echipe de primă ligă. Noul antrenor de la FCSB este cumnatul lui Marius Şumudică şi în funcţie de cum se dezvoltă lucrurile, s-ar putea ca “Şumi” să vină în viitorul apropiat alături de cumnatul său la FCSB. Oricum, e clar că opinia lui Şumudică va începe să influenţeze şi mai mult ceea ce se întâmplă la FCSB. Mai mult decât până acum, pentru că Gigi Becali recunoştea că se consultă oricum cu fostul antrenor al Astrei. Aşa că, dacă momentan n-a putut să-l pună antrenor direct pe Şumudică, fanii fiind împotrivă, plus că acesta are ofertă avantajoasă de la Malatyaspor, l-a ales pe cumnatul şi fostul secund al lui “Şumi”!  

Bogdan Andone, cumnatul lui Marius Şumudică, noul antrenor la FCSB!

În ultimele 6 luni, Bogdan Andone a fost secundul lui Mihai Teja la FCSB. Surpriza e cu atât mai mare, cu cât, până la informaţia publicată de FANATIK, numele lui Andone nu a apărut pe nicio listă cu posibili înlocuitori. Ultima experienţă ca principal al lui Bogdan Andone a fost la Energeticianul, în prima parte a sezonului 2018-2019.

De altfel, Bogdan Andone nu a fost antrenor principal în Liga 1 Betano. Până acum, a pregătit echipele: Voluntari (2011-2012), Olimpia Satu Mare (2016-2017), ASU Poli Timişoara (2017-2018), Metaloglobus (2018) şi Energeticianul (2018). Însă, chiar şi aşa, noul antrenor FCSB ştie cum este să câştigi un titlu în Liga 1 Betano. El a fost secundul lui Marius Şumudică la Astra Giurgiu în sezonul 2016, când echipa giurgiuveană a câştigat campionatul.

FCSB nu a luat titlul de 4 ani în Liga 1 Betano, însă noul ei antrenor în palmares un campionat de atunci. În acel sezon, Astra Giurgiu şi FCSB s-au luptat pentru titlu până în ultimele etape, însă victoria Astrei din meciul direct de la Giurgiu, scor 2-0, a stabilit soarta campionatului. După 4 experienţe de antrenor principal în Liga 2, Bogdan Andone a făcut în iarnă pasul la FCSB alături de Mihai Teja.

Bogdan Andone, cumnatul lui Marius Şumudică, noul antrenor la FCSB! Niciodată nu a fost antrenor principal în Liga 1
Bogdan Andone, cumnatul lui Marius Şumudică, noul antrenor la FCSB! Niciodată nu a fost antrenor principal în Liga 1

Marius Şumudică, variantă pentru FCSB: “Cumnatul meu mi-a spus că aşa condiţii n-a întâlnit în viaţa lui”

Cu Bogdan Andone secund, FCSB a încheiat pe locul doi campionatul, la două puncte de CFR Cluj. Acum, Andone are şansa să demonstreze la FCSB şi rămâne de văzut cât de multă răbdare va avea Gigi Becali cu noul antrenor care trebuie să câştige titlul în Liga 1 Betano. Însă, având în vedere că este cumnatul lui Marius Şumudică, este posibil ca în viitorul apropiat “Şumi”, dacă va fi liber de contract, să vină la FCSB alături de cumnatul său, caz în care Andone ar reveni pe postul de antrenor secund.

Marius Şumudică a fost una dintre primele variante pentru înlocuirea lui Mihai Teja, însă Gigi Becali a declarat că nu îl va pune pe “Şumi” din cauza faptului că o parte a fanilor nu îl vor la echipă din cauza simpatiilor pentru Rapid. Totuşi, Şumudică şi Gigi Becali au rămas în relaţii bune şi oricând se poate naşte o nouă colaborare:

”Știți că eu spun tot timpul lucrurilor pe nume. Ca antrenor, Gigi Becali îți oferă toate condițiile. Cumnatul meu, Bogdan Andone, a fost acolo. Și mi-a spus că așa condiții n-a întâlnit în viața lui/ Deci, di punctul ăsta de vedere orice antrenor și-ar dori să fie la FCSB”, spunea Şumudică la Digisport zilele trecute.

Ca jucător, Bogdan Andone a evoluat la 11 echipe, cele mai importante dintre ele fiind Rapid Bucureşti, Oţelul Galaţi sau Farul Constanţa. A făcut parte din echipa Rapidului care a câştigat titlul în 1999. În vârstă de 44 de ani, Andone a renunţat la fotbal în anul 2010 când s-a retras de la Farul Constanţa.

  • 44 de ani are Bogdan Andone
  • 5 echipe ca principal a antrenat Andone