Fotbal intern

Bogdan Andone, noul antrenor al Astrei! Alexa, dat afară! EXCLUSIV. Prima reacţie: “De unde aţi aflat atât de repede?!”

09.10.2019 | 13:05
Bogdan Andone noul antrenor al Astrei Alexa dat afara EXCLUSIV Prima reactie De unde ati aflat atat de repede
ADVERTISEMENT

Bogdan Andone este, începând de miercuri, 9 octombrie, noul antrenor al Astrei Giurgiu! Fostul tehnician al celor de la FCSB a fost numit de patronul giurgiuvenilor, Ioan Niculae, în cursul acestei zile, după ce s-a decis încetarea raporturilor contractuale cu Dan Alexa. Andone a antrenat ultima oară la formaţia patronată de Gigi Becali, de la care a plecat după doar câteva partide în această vară.


UPDATE, 9 octombrie, ora 20.00. Momentan, situaţia la Astra nu este 100% rezolvată. Dan Alexa refuză rezilierea contractului, astfel că Bogdan Andone nu poate fi instalat în mod oficial.

ADVERTISEMENT

Bogdan Andone, noul antrenor al Astrei, unde a luat titlul ca secund al lui Şumudică. Maftei va fi în staff!

Dan Alexa a fost demis de la Astra, decizie care “mocnea” de ceva vreme. Mai ales că patronul afirmase după ultima partidă, 0-0 pe teren propriu în Casa Pariurilor Liga 1 în faţa celor de la Hermannstadt, că Alexa “nu ştie să facă echipa”. Relaţiile contractuale între Astra şi Alexa fuseseră la un pas să se rupă încă de la finele lunii iulie, antrenorul anunţându-şi atunci intenţia de a pleca, însă decisese apoi să rămână după o discuţie cu Niculae.

Bogdan Andone a stat mai puţin de două luni fără angajament după ce, la începutul lunii august, a decis să renunţe la postura de antrenor al celor de la FCSB: a semnat cu Astra, formaţie la care a mai activat din postura de secund al lui Marius Şumudică, în sezonul 2015-2016.  Andone şi-a anunţat demisia de la roş-albaştri chiar pe 1 august, după o înfrângere suferită chiar la Giurgiu, locul unde va antrena în continuare! La malul Dunării, FCSB îşi disputa meciurile de acasă din cupele europene, iar echipa lui Becali pierduse în faţa armenilor de la Alashkert (2-3), obţinând totuşi calificarea în turul următor al Europa League.

ADVERTISEMENT

“Da, e adevărat. De unde aţi aflat aşa de repede!? Îi mulţumim lui Alexa pentru tot ce a făcut pentru noi şi îi urăm succes pe mai departe”, a fost declaraţia lui Dani Coman, preşedintele celor de la Astra, pentru FANATIK. Olimpia Satu Mare, ASU Politehnica, Metaloglobus, Energeticianul şi FCSB sunt echipele pe care Andone le antrenase până acum din postura de “principal”. Secunzii lui Andone la Astra vor fi Vasile Maftei, ex jucător la Rapid, Urziceni şi Voluntari, şi Octavian Chihaia (care a evoluat pentru Sportul şi Dinamo, ultima oară antrenor la juniori la Voluntari).