Bogdan Andone, interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec: “Ăsta e Denis! Așa face zilnic la antrenament” Putea rămâne antrenor la FCSB: “Lucrurile puteau merge și așa! Era bine”

EXCLUSIV FANATIK
Marian Popovici    Cristi Coste   
în Casa Pariurilor Liga 1
23/10/2019, 16:17
Bogdan Andone, interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec: “Ăsta e Denis! Așa face zilnic la antrenament” Putea rămâne antrenor la FCSB: “Lucrurile puteau merge și așa! Era bine” EXCLUSIV FANATIK
Bogdan Andone, super interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec Ăsta e Denis! Așa face zilnic la antrenament Putea rămâne antrenor la FCSB Lucrurile puteau merge și așa! Era bine FOTO: Bogdan Andone si Gigi Becali la conferinta de prezentare a noului antrenor de la FCSB, desfasurata la sediul din Aleea Alexandru din Bucuresti, miercuri 5 iunie 2019.

Bogdan Andone a fost alegerea surpriză a lui Gigi Becali la începutul acestui sezon pentru banca FCSB. A rezistat doar 7 meciuri oficiale la cârma clubului și după meciul cu Alashkert și-a dat demisia în direct la conferința de presă, spunând că singurul care decide la echipă este patronul. Andone a preluat în această lună o altă candidată la titlu, Astra Giurgiu, club alături de care a câștigat titlul în 2016, din postura antrenor secund. 

Bogdan Andone, super interviu FANATIK: “Tamaș e un lider incontestabil. Alibec și Budescu fac diferența”

Antrenorul Astrei Giurgiu a acordat un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre subiectele fierbinți ale perioadei FCSB, despre ieșirea lui Denis Alibec din meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, dar și despre vedetele Astrei pentru care selecționerul Contra nu are ochi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Domnule Andone, ați început o nouă aventură la Astra. Cu ce așteptări ați venit aici?

– Am venit cu gânduri bune, pozitive. Cred cu tărie în băieții care sunt în lotul Astrei că putem să facem un sezon bun. Primul obiectiv este intrarea în play-off, apoi, în momentul respectiv vreau să ne propunem mai mult.

Aveți ca și la FCSB, multe vedete. Cum gestionați relația cu jucătorii valoroși?

Avem niște reguli, dar importantă este relația umană dintre noi. Sunt jucători cu experiență, jucători de valoare, dar sunt jucători pozitivi, nu sunt negativiști. Sunt un ajutor pentru mine și lideri pentru echipă. Este extrem de important să ai în echipă astfel de jucători. Cum e Tamaș, un lider incontestabil, Alibec și Budescu, cei care fac diferența pe teren. Răduț, Gabi Enache, cel care își va reveni. Ei creează un grup frumos.

Bogdan Andone, super interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec Ăsta e Denis! Așa face zilnic la antrenament Putea rămâne antrenor la FCSB Lucrurile puteau merge și așa! Era bine
Bogdan Andone, super interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec Ăsta e Denis! Așa face zilnic la antrenament Putea rămâne antrenor la FCSB Lucrurile puteau merge și așa! Era bine FOTO: Bogdan Andone in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK-AFC Astra, contand pentru etapa a 13-a din Liga 1 Casa Pariurilor, disputat pe stadionul Municipal din Sfantu Gheorghe

A lucrat în trei luni cu cei mai incomozi patroni din fotbalul românesc: Gigi Becali și Ioan Niculae: “E o experiență”

Vă gândiți la mai mult dacă prindeți play-off-ul? 

Cu siguranță. Îmi doresc play-off-ul, iar următorul obiectiv va fi clasarea în top 3.

Ați lucrat în acest debut de sezon cu cei mai incomozi patroni din fotbalul românesc: Gigi Becali și Ioan Niculae…

Da… E o experiență. Nu am avut… În afara unor discuții, nici la FCSB nu am avut probleme cu Gigi Becali. Am principiile mele, acesta sunt eu ca persoană, dar v-am spus, nu am avut nicio problemă cu dânsul și nici cu cei de la FCSB.

Bogdan Andone, super interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec:
Bogdan Andone, super interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec: “Ăsta e Denis! Așa face zilnic la antrenament” Putea rămâne antrenor la FCSB: “Lucrurile puteau merge și așa! Era bine” FOTO: Bogdan Andone si Gigi Becali la conferinta de prezentare a noului antrenor de la FCSB, desfasurata la sediul din Aleea Alexandru din Bucuresti

“Cu FC Botoșani au fost modificări în timpul meciului, schimbări la echipă. Atunci am luat hotărârea să plec”

Sunt puțini care au avut un discurs prin care să își dea demisia de la FCSB. Ce v-a determinat să faceți asta? Ați auzit declarațiile patronului de la tv? V-a determinat cineva de la club să o faceți? 

– Nu. Luasem hotărârea dinainte. Imediat după meciul cu FC Botoșani, în care au fost niște modificări în timpul meciului, schimbări la echipă. Atunci am luat hotărârea. Timpul a fost foarte scurt pentru meciul din Europa League cu Alashkert și nu am vrut să las echipa după o înfrângere. Echipa era și foarte obosită și căzută mental. Am spus că indiferent ce se va întâmpla eu voi pleca.

Ați fost singurul care ați prevăzut un meci greu cu Alashkert…

– Am început bine jocul, dar echipa a fost măcinată de accidentări. S-au inversat niște jucători pe niște poziții cheie. Am jucat cu Filip fundaș central și cu Cristea mijlocaș central. Stan a venit după operație, Bălașa a jucat pentru prima dată în centru. Au fost bulversați. Alashkert nu a fost o echipă ușoară. Aveau jucători foarte buni. Vorbeam cu Planic, atacanții brazilieni au jucat în Serbia, îi știa. În circumstanțele date, nu a fost un meci ușor. În acel moment, eram o echipă obosită. Și cu Bălașa a fost eliminat, dar una peste alta au avut reacție.

Bogdan Andone, super interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec:
Bogdan Andone, super interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec: “Ăsta e Denis! Așa face zilnic la antrenament” Putea rămâne antrenor la FCSB: “Lucrurile puteau merge și așa! Era bine” FOTO: Bogdan Andone si Claudiu Belu in meciul de fotbal dintre FCSB si Milsami Orhei, din cadrul Ligii Europa

“Ăsta e Denis. Îl cunosc foarte bine. Se întâmplă în fiecare zi la antrenament”

Cum vedeți experiența FCSB?

Nu este simplu să renunți la o echipă precum FCSB, dar am niște principii după care încerc să mă ghidez. Cred că atunci când antrenorul este lăsat să își facă treaba, muncește zi de zi și noapte de noapte se gândește la antrenamente, la formule de echipă și nu este lăsat să își facă treaba, nu se vor vedea rezultatele. Poate merge până într-un punct, dar pe termen lung nu se vor vedea rezultatele.

Ați câștigat la Sepsi, pe un teren dificil. Însă Alibec a avut un gest nervos în momentul în care a fost schimbat. A existat un conflict cu Denis?

Nu. Nu a fost niciun conflict. El are ieșirile lui, e ca un copil. În seara meciului am discutat cu doctorul echipei despre situația lui. Chiar i-a scos 15 ml de lichid din genunchi. Dimineața am discutat subiectul cu Denis. Am stabilit de comun acord că va juca până la pauză, iar la pauză vom avea o discuție. Iar timpul de joc va fi de maximum 60 de minute. Am vorbit din nou la pauză, unde am spus că va mai juca 10-15 minute. Iar când l-am scos i-am arătat tabela, era minutul 66. Dar, ăsta e Denis, îl cunosc foarte bine. Și-a cerut scuze, dar nu a fost nicio problemă. Cunosc reacțiile lui și nu înjură pe cineva personal. Astea sunt cuvintele lui și asta se întâmplă zi de zi la antrenament. Pe nereușitele lui, pe un șut peste poartă. Sunt ieșirile lui. Ăsta e el. Încerc să am discuții cu el, să îl mai cizelez puțin pe tema asta.

Bogdan Andone, super interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec:
Bogdan Andone, super interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec: “Ăsta e Denis! Așa face zilnic la antrenament” Putea rămâne antrenor la FCSB: “Lucrurile puteau merge și așa! Era bine” FOTO: Denis Alibec in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK-AFC Astra, contand pentru etapa a 13-a din Liga 1 Casa Pariurilor, disputat pe stadionul Municipal din Sfantu Gheorghe

Alibec și Budescu la națională? “Au sclipiri, pot face diferența oricând”

Aveți o relație de rudenie cu Marius Șumudică. Vă mai consultați cu dânsul? 

Discutăm tot timpul, dar foarte rar despre echipele la care lucrăm. Foarte mult despre fotbal, despre campionatul Turciei, de Astra, dar chestii generale. Foarte rar ajungem să discutăm despre echipă sau jucători.

Din această vară, numele dumneavoastră a devenit unul foarte discutat în spațiul public, fiind antrenor la FCSB și acum la Astra. Ați simțit o presiune în plus?

– Este cu siguranță o mediatizare mai mare. La FCSB erau conferințe din trei în trei zile. Repetam același lucru pentru că nu se schimba nimic, nu aveam ce noutăți să spun. O oarecare presiune există, contau rezultatele, suporterii aveau așteptări, dar trebuie să ai un echilibru, să le poți gestiona pe toate.

Credeți că Astra va propune jucători la echipa națională în viitorul apropiat?

– Cred cu tărie că atât Budescu, cât și Alibec, ne pot ajuta. Au sclipiri, pot face diferența în orice moment al jocului. La fel de mult cred în Gabi Tamaș. El poate aduce un mare plus cu experiența sa.

Bogdan Andone, super interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec Ăsta e Denis! Așa face zilnic la antrenament Putea rămâne antrenor la FCSB Lucrurile puteau merge și așa! Era bine
Bogdan Andone, super interviu FANATIK! Ce spune despre conflictul cu Alibec Ăsta e Denis! Așa face zilnic la antrenament Putea rămâne antrenor la FCSB Lucrurile puteau merge și așa! Era bine FOTO: Denis Alibec si Constantin Budescu in meciul de fotbal dintre FCSB si FK Viktoria Plzen,din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

Putea rămâne la FCSB: “Nu am fi avut nicio problemă și lucrurile ar fi mers chiar și așa. Ar fi mers bine”

Aveți un regret în ceea ce privește alegerile din această vară?

Nu am niciun regret. FCSB este foarte greu de refuzat cu toate problemele care au fost în acel moment. E un club mare, condiții foarte bune, jucători de calitate. A fost conjunctura nefavorabilă. Cu siguranță dacă lotul ar fi fost valid, nu am fi avut nicio problemă și lucrurile ar fi mers chiar și așa. Ar fi mers bine. Dacă nu juca Tănase sau ieșea un jucător – intra altul. Am rotit și jucătorii de la Euro de tineret. Dar când am avut 9 jucători de bază accidentați, la un moment dat aveam 3 copii debutanți în lot. I-am pierdut și pe Horșia, Dumitru și Robert, de care aveam nevoie. Apoi, cu cei de la Astra am o relație foarte bună, îi cunosc pe toți, a fost un lucru natural pentru mine, ca o reîntoarcere acasă.

44 de ani are Bogdan Andone

7 echipe a pregătit Andone ca principal (Voluntari, Olimpia Satu Mare, ASU Poli, Metaloglobus, Energeticianul, FCSB și Astra)

 

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Am înțeles