Fotbal intern

Bogdan Andone vrea să se răzbune pe Gigi Becali. Ce rezultate are contra FCSB-ului de când a fost dat afară

22.01.2021 | 10:41
Bogdan Andone vrea sa se razbune pe Gigi Becali Ce rezultate are contra FCSBului de cand a fost dat afara
ADVERTISEMENT

Plecat cu scandal de la FCSB în toamna lui 2019, Bogdan Andone caută să se răzbune acum pe patronul Gigi Becali pentru modul cum a fost tratat în scurta sa perioadă de „principal” la echipa „roș-albastră”. A mai făcut-o de două ori pe când se afla pe banca Astrei, dar nu ar refuza nici o a treia oportunitate.

Iar primul moment prielnic ar fi vineri seara, de la ora 20:00, când FC Voluntari, noua echipă a lui Bogdan Andone, va întâlni FCSB în deplasare, pe Arena Națională. Meciul contează pentru etapa a 18-a din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Sub comanda lui Andone, FC Voluntari a înregistrat două înfrângeri din două posibile de la reluarea Ligii 1 și are nevoie de punct/puncte pentru a nu se afunda și mai mult în subsolul clasamentului. FCSB, în schimb, a obținut o victorie cu Astra și un egal pe terenul Viitorului, cele 4 puncte acumulate în 2021 menținând-o pe primul loc în clasament.

Bogdan Andone vrea să se răzbune pe Gigi Becali pentru modul cum a fost tratat la FCSB. A apucat să-și dea demisia înainte de a fi dat afară

Pentru Bogdan Andone, partida FCSB – FC Voluntari este foarte importantă din două puncte de vedere: are nevoie să obțină un rezultat pozitiv pentru a-și scoate echipa din partea inferioară a clasamentului, dar vrea și să se răzbune pe Gigi Becali pentru modul cum a fost tratat în perioada cât a activat ca antrenor principal la FCSB.

ADVERTISEMENT

Aventura lui Bogdan Andone la FCSB a început în ianurie 2019, dar nu ca principal, ci ca secund al lui Mihai Teja, care îi luase locul lui Nicolae Dică. Obiectivul impus de Gigi Becali era câștigarea campionatului, dar cum acesta nu a fost îndeplinit, Teja și-a făcut bagajele la finalul sezonului. Și în locul lui a fost promovat, surprinzător, Bogdan Andone.

Numai că mandatul lui Andone ca principal la FCSB a fost de scurtă durată, antrenorul dându-și demisia după înfrângerea rușinoasă cu Alashkert, 2-3 pe teren propriu, în preliminariile Europa League. Apucase să conducă echipa în doar 7 partide oficiale, bilanțul fiind de 4 victorii, un egal și două înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Oricum, chiar dacă nu ar fi renunțat de bună voie, Bogdan Andone ar fi fost dat afară de Gigi Becali, patronul fiind nemulțumit de modul cum se prezenta echipa.

  • 32 de zile a durat mandatul lui Bogdan Andone ca antrenor principal al FCSB-ului: de pe 1 iulie 2019 până pe 2 august 2019
ADVERTISEMENT

Bogdan Andone și-a motivat gestul de a demisiona de la FCSB prin faptul că imixtiunea patronului Gigi Becali  în alegerea jucătorilor și a formulei de start era prea mare, iar el nu-și putea exercita meseria. În contractul semnat cu gruparea „roș-albastră” exista o clauză care specifica în mod expres faptul că „antrenorul principal trebuie să conlucreze cu conducerea clubului și cu toți factorii implicați în procesul de pregătire al echipei“, dar nu și-a imaginat niciodată că practic prin acest fel nu mai avea niciun cuvând de spus în alcătuirea echipei de start sau a schimbărilor din timpul meciurilor.

„Nu mi-e teamă de demitere, pentru că știam că voi demisiona. Meciul de astăzi nu avea nicio relevanță. Am stat doar pentru băieți, pentru că un meci de Europa League era capital. Colaborare nu există. E echipa patronului, deciziile le ia doar dânsul. Nu vreau să fiu huiduit pentru deciziile altora”Bogdan Andone, anunțându-și demisia de la FCSB după meciul cu Alashkert

Ca antrenor al Astrei, Bogdan Andone are palmares pozitiv în meciurile cu FCSB

Bogdan Andone nu a stat mult pe bară după despărțirea de FCSB și în octombrie 2019 a semnat cu Astra Giurgiu. Avea 0cazia să se întâlnească acum din postură de adversar cu fosta sa echipă și să se răzbune pe Gigi Becali pentru modul cum l-a tratat.

Primul meci dintre FCSB și Astra, cu Bogdan Andone pe banca giurgiuvenilor, a fost pe 23 noiembrie pe Arena Națională, cu FCSB gazdă, în etapa a 17-a din Liga 1 (returul sezonului regular 2019/2020). „Roș-albaștrii” deschideau scorul prin Gnohere în minutul 19, însă lucrurile au luat mai apoi o turnură favorabilă oaspeților, care au înscris de trei ori, culmea, prin foștii feceseb-iști Alibec (30 și 61) și Enache (90+3). Scor final 1-3 și răzbunare pe toate planurile, mai ales că assit-urile la golurile lui Alibec au fost oferite de Budescu, și el trecut prin curtea lui Gigi Becali.

A doua confruntare dintre antrenorul Bogdan Andone și FCSB a venit tot în Liga 1 și tot în sezonul 2019/2020. Pe 29 iunie 2020, în etapa a 5-a din play-off (ultima  a turului), Astra întâlnea pe teren propriu un FCSB care avea neapărată nevoie de victorie pentru a nu ieși complet din lupta la titlu. Oaspeții au început din nou în forță și conduceau cu 2-0 după o jumătate de oră de joc, prin golurile marcate de Ov. Popescu (18) și Man (29). A urmat apoi o oră senzațională pentru Denis Alibec, care a reușit să întoarcă soarta meciului cu o dublă (36 și 80) și un assist la golul lui Seto (52). Scor final 3-2 pentru Astra, iar Bogdan Andone îi dădea o nouă palmă lui Gigi Becali.

Al treilea duel dintre Bogdan Andone și FCSB trebuia să se dispute în ultima etapă a play-off-ului sezonului trecut, însă meciul nu s-a mai disputat din cauza pandemiei de coronavirus și a numeroaselor cazuri de infectări de la echipa giurgiuveană. În urma acestei decizii, Astra termina campionatul pe locul 3, în fața FCSB-ului, și primea câteva sute de mii de euro în plus din drepturile de televizare.

A venit și campionatul 2020/2021, iar prima etapă a sezonului regular din Liga 1 avea în program Astra – FCSB, adică o nouă confruntare a lui Bogdan Andone cu fosta sa echipă. De data aceasta, din cauza numeroaselor probleme de le echipă, cu jucători nemulțumiți și salarii neplătite, giurgiuvenii nu au avut nicio șansă în față unei formații ce renăștea sun bagheta lui Toni Petrea și au pierdut cu un 0-3 care ne scutește de orice comentarii. Era primul insucces al lui Bogdan Andone în fața FCSB-ului, iar după o serie de alte 4 rezultate negative acesta era demis de patronul Ioan Niculae la sfârșitul lui septembrie.

Rezultatele obținute de antrenorul Bogdan Andone contra FCSB-ului

  • 23.11.2019, sezon regular Liga 1: FCSB – Astra 1-3;
  • 29.06.2020, play-off, Liga 1: Astra – FCSB 3-2;
  • 22.08.2020, sezon regular Liga 1: Astra – FCSB 0-3;

Bogdan Andone, schimburi dure de replici cu Gigi Becali după despărțirea de FCSB

La puțin timp după despărțirea de FCSB, Bogdan Andone a revenit cu o serie de declarații în care l-a atacat în termeni duri pe patronul Gigi Becali.

„Chiar dacă fusesem secundul lui Mihai Teja, nu știam cât de mare era implicarea, pentru că Mihai a încercat să țină relația cu patronul cât mai discretă, așa că nu știam care era procentul influenței lui Gigi în alcătuirea formației de start. Eu m-am gândit că prin discuții logice puteam face lucrurile normal. Jucătorii știau foarte bine cum stătea treaba. Nu am avut probleme, ei s-au antrenat întotdeauna la maximum, atmosfera din lot era bună. Sunt foarte cuminți, chiar le spuneam uneori că erau prea cuminți!

Unii poate simțeau că meritau să joace, li se părea că erau nedreptățiți. Le ziceam să continue să se antreneze, că se putea schimba situația. Ați văzut, patronul se mai răzgândește de la o zi la alta. Cum a făcut cu portarii, a început Vlad ca titular și apoi a apelat iar la Bălgrădean.

Ar fi fost complicat să mă fi opus, că nu făceam eu foaia, nu făceam eu schimbările”, au fost acuzele lui Bogdan Andone la adresa lui Gigi Becali într-un interviu acordat Gsp.

Patronul FCSB-ului nu a rămas dator și i-a dat o replică pe măsură, în exclusivitate, prin intermediul FANATIK: „Nu mă interesează pe mine ce spune Bogdan Andone. Păi ce, Bogdan Andone a fost antrenor la FCSB? El a fost… nu știu, un fel de interimar, un secund. Avea contract de secund. L-am pus pe el pentru că nu aveam pe cine să pun. Cât a stat? O lună, o lună și jumătate la echipă.

Se apucă el să vorbească de echipă după ce a plecat. Credeam că e băiat de caracter, dar probabil când l-am pus la FCSB se credea antrenor. Când am citit, am și început să râd. Dar mi-a lăsat un gust amar. Ce treabă mai ai tu cu echipa după ce ai plecat? Probabil că i-am rănit ego-ul, că s-a crezut antrenor, săracu’”, a fost declarația lui Gigi Becali oferită site-ului nostru.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 4,00 este cota pentru „X pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT