News

Bogdan Anicescu cere ajutorul oamenilor pentru o fetița diagnosticată cu SMA-1. Ce le oferă în schimb

28.09.2020 | 23:49
Bogdan Anicescu cere ajutorul oamenilor pentru o fetita diagnosticata cu SMA1 Ce le ofera in schimb
ADVERTISEMENT

Bogdan Anicescu, interpretul în limbaj mimico – gestual de la informările Guvernului și ale MAI din ultimele luni, a făcut un gest incredibil pentru Alessia, o fetiță de 1 an și câteva luni diagnosticată cu SMA-1. Micuța are nevoie de un tratament costisitor care se ridică la suma de 2,1 milioane de euro.

Foarte multe fundații și oameni din întreaga țară au donat cu speranța că fetița va fi salvată, boala cruntă fiind una foarte rară. Tânărul în vârstă de 31 de ani s-a alăturat cauzei „Împreună pentru Alessia”, postând un mesaj în mediul online prin care le cere ajutorul oamenilor.

ADVERTISEMENT

Bărbatul le va oferi celor cu inimă mare un mesaj sau o urare pentru cineva drag, care va fi transcrisă chiar de el în limbajul semnelor. Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară, postarea sa de pe contul de Facebook fiind distribuită de peste 300.000 de internauți.

Bogdan Anicescu, gest frumos pentru Alessia, fetița diagnosticată cu SMA-1

#1003 Salutări tuturor! În perioada stării de urgență s-a întâmplat să apar în postura de interpret de limba semnelor pentru accesibilizarea informațiilor oficiale. Aș dori să aduc și eu o contribuție pentru Alessia și, în același timp, să colaborez cu dvs., donatorii. Cum anume?

ADVERTISEMENT
Orice persoană care donează, începând de azi (28.09.2020) o sumă de cel puțin 30 lei pentru tratamentul Alessiei îmi poate trimite un mesaj audio pe care îl voi interpreta în limba semnelor. Mă ocup eu de editare.
Ar putea fi un mesaj amuzant pentru un prieten, o încurajare pentru cineva care dă un examen, o urare cu ocazia unei zile de naștere sau un alt mesaj care să nu conțină: înjurături, îndemnuri politice/electorale, alte astfel de subiecte nepotrivite.
Voi discuta oricum cu fiecare în parte privind conținutul ce poate fi interpretat. Odată cu mesajul audio se va face dovada donației. Putem comunica prin intermediul Facebook Messenger.
Singura problemă e că nu mă pot ocupa foarte rapid de aceste filmări din pricina unui program FOARTE aglomerat, dar mă angajez să fac cât mai multe, cu ajutorul vostru ?”, a scris Bogdan Anicescu pe Facebook. 
Nici mesajele nu s-au lăsat așteptate prea mult, textul lui Bogdan Anicescu ajungând la inimile românilor. În mai puțin de o oră, oameni din toate colțurile țării l-au lăudat și l-au apreciat pentru inițiativă, tânărul fiind într-adevăr „un om de o modestie remarcabilă”,  așa îl descriu cei de la Ministerul Afacerilor Interne.
„Felicitări! Din puținul nostru putem să ajutăm”, „Stimate domn sunteți extraordinar! Aveți tot respectul nostru”, „Jos pălăria pentru tine, Bogdan!”, „Ești un om minunat”, sunt doar o parte din mesajele venite din partea oamenilor la adresa lui Bogdan Anicescu.
Manager al proiectului „Voci pentru Mâini: Interpretare Video la Distanță”, interpretul oficial al autorităților din ultimele luni de pandemie, a mărturisit că nu a avut nicio persoană surdo-mută în familie și nici măcar nu a fost pasionat de acest limbaj, însă ulterior și-a dat seama că poate ajuta.
Și o face de foarte mult timp, unii oameni întrebându-se dacă urmează să se implice și în alte cauze umanitare, cum ar fi cazul gemenilor Ciutac, Galina și Mihai, care au nevoie de 4,2 milioane de dolari. Micuții trebuie să facă un vaccin înainte de a împlini doi ani, având aceeași boală ca Alessia.