Fotbal intern

Bogdan Bălănescu a fost dat afară de la Dinamo! Spaniolii au refuzat ajutorul financiar al fanilor. Exclusiv

26.11.2020 | 18:53
Bogdan Balanescu a fost dat afara de la Dinamo Spaniolii au refuzat ajutorul financiar al fanilor Exclusiv
ADVERTISEMENT

Apele sunt din ce în ce mai tulburi la Dinamo. Există un război intern în club cu mai multe tabere formate pe care și medicul Adrian Motoacă le-a identificat în doar o singură zi petrecută la Dinamo. Primul care a căzut este inamicul numărul 1 al spaniolilor de când au venit la Dinamo, Bogdan Bălănescu.

Din informațiile FANATIK, fostul director general al lui Dinamo a fost astăzi anunțat de avocatul clubului, Dragoș Bucur, că spaniolii au decis să-l dea afară! Rămâne de văzut ce va face acum Bogdan Bălănescu, care nu și-a mai luat salariul de luni bune și dacă va contesta decizia ibericilor. Până astăzi, oficialul a rămas în club după venirea spaniolilor ca secretar general, funcție pe care o avea și când Alexandru David era președinte.

ADVERTISEMENT

Bogdan Bălănescu, dat afară de spanioli!

Bogdan Bălănescu a fost singurul om din club care nu a semnat contract de confidențialitate prin care nu avea voie să vorbească cu presa sau să dea informații confidențiale fără acordul clubului și este văzut drept vinovat că apar în presă detalii despre situația dezastruoasă financiară de la Dinamo. Plecarea lui Banalescu de la Dinamo a fost anuntata in urma cu cateva zile de Prosport.

În altă ordine de idei, clubul riscă dacă nu plătește până la finalul lunii datoriile, în jur de 170.000 de euro, să fie amendată și ulterior depunctată cu 6 puncte. Până în acest moment nu a intrat niciun euro în club din Spania și este greu de crezut că vor intra zilele următoare deși Cortacero l-a pus pe Rufo Collado să anunțe la club că vor intra 2 milioane de euro în perioada imediat următoare.

ADVERTISEMENT

Fanii i-au amenințat pe Couto și Dorin Șerdean!

Spaniolii n-au dat niciun răspuns suporterilor care erau pregătiți să salveze imediat clubul și să împrumute suma necesară, dar să garanteze împrumutul spaniolii cu acțiunile clubului sau în schimbul sumei de 200.000 de euro spaniolii să le dea 30% din acțiunile clubului prin care fanii din Program DDB ar deveni acționari majoritari, așa cum FANATIK a scris săptămâna trecută.

FANATIK a informat în exclusivitate că miercuri seara, la ora 21:30, șapte suporteri din PCH au intrat peste Alex Couto și Dorin Șerdean în camerele acestora de la hotel Phoenicia. Directorul general al lui Dinamo, respectiv președintele, s-au trezit cu fanii în camere peste ei și nu se știe de unde aceștia au făcut rost de cartele.

ADVERTISEMENT

Suporterii le-au transmis un mesaj clar conducătorilor: ”Dacă nu vin banii până mâine, mai bine vă faceți de acum bagajele și mergeți fiecare la casele voastre, cedați acțiunile imediat, pentru că altfel veți fi în mare pericol!”

Spaniolii au respins oferta de împrumut a fanilor!

Fanii sunt hotărâți să salveze clubul de la faliment, dar nu vor accepta să împrumute Dinamo și banii să fie în continuare manageriați de Couto și Șerdean. 200.000 de euro ar putea împrumuta imediat suporterii, dar spaniolii trebuie să garanteze cu acțiunile clubului!

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Cortacero, care se află în continuare în Spania, le-a ordonat conducătorilor prezenți la București că nu pot garanta acest împrumut cu mai mult de 15% din acțiuni și oficialii spanioli au declinat oferta fanilor.

Comunicatul oficial din această seară al Peluzei Cătălin Hîldan:

”UPDATE în legătură cu OFERTA ÎNAINTATĂ DE DDB CĂTRE CLUB

Am fost contactați de către conducerea spaniolă a clubului pentru a ajuta cu bani.
N-am stat pe gânduri. Nu ne-am gândit nici măcar la faptul că am fost dați jos de pe tricouri și mințiți în legătură cu motivele pentru care sigla DDB a fost înlăturată.

Nu ne-am gândit nici la faptul că proiectul nostru cu tricourile inscripționate cu numele suporterilor a fost blocat în mod intenționat de către actualul patron.

Aveam atâtea motive să răspundem scurt și deja clasic: ”Proxima semana” (săptămâna viitoare). Dar nouă ne pasă de Dinamo.

Așa că am acționat imediat. Am propus o ofertă cu două opțiuni, pentru ca șefii lui Dinamo să aibă de unde alege. În ambele variante Dinamo ar primi banii și s-ar salva de la depunctare.

Știind care este iminența acestor plăți, i-am consultat de urgență pe membrii DDB, care au răspuns de o manieră impresionantă. Deși platforma DDB a fost luată cu asalt și votul a fost îngreunat, suporterii au stat până noaptea târziu și au votat. La ora 10:00 erau 5420 de voturi, iar rezultatul 97,4% ”DA”

Din păcate, dorința noastră de a ajuta a nu a fost luată în considerare. Oferta înaintată prin ProgramDDB a fost declinată de către conducerea clubului.

Ni s-a răspuns cu o soluție în care erau ignorate toate propunerile noastre.

Noi cerusem ca împrumutul să fie garantat printr-un gaj asupra acțiunilor deținute de partea spaniolă. Dacă Pablo Cortacero este atât de sigur că în mai puțin de o lună va dispune de 5.000.000€ pentru majorarea de capital, e clar că nu ar trebui să fie nicio problemă să garanteze împrumutul cu acțiunile pe care le deține.

Din moment ce a refuzat oferta noastră, înseamnă că nici el nu crede în povestea cu milioanele de euro.
Ba mai mult, ni s-a fluturat o hârtie cu valoare zero, prin care cineva garantează că ”săptămâna viitoare” vor intra 1.500.000€. Domnul șahist crede că ne face să schimbăm pionul pe regină…

Între timp am lucrat și la un plan B și suntem gata să oferim o altă soluție pentru ca Dinamo să-și achite datoriile urgente și să scape de penalizare. Vom reveni cu detalii despre acest plan, în cazul în care se va apela la el.

E foarte important să continuăm înscrierile în www.programddb.ro
Pentru noi sunt 20 lei/lună, dar pentru Dinamo înseamnă EXISTENȚA.”

ADVERTISEMENT