Fotbal intern

Bogdan Bălănescu, președintele lui Dinamo, explică vânzarea lui Nistor la Craiova: ”Cu banii încasați, clubul poate lua licența”

06.01.2020 | 08:49
Bogdan Balanescu presedintele lui Dinamo explica vanzarea lui Nistor la Craiova Cu banii incasati clubul poate lua licenta
ADVERTISEMENT

Cel mai contestat om de la Dinamo din această perioadă, președintele Bogdan Bălănescu, a explicat decizia clubului de a se despărți de cel mai important jucător din acest sezon, Dan Nistor. Oficialul din ”Ștefan cel Mare” spune că viitorul clubului depindea de banii încasați pe jucătorul de 31 de ani.

Bogdan Bălănescu explică vânzarea lui Nistor: ”Cu banii încasați, Dinamo poate lua licența”

Într-o perioadă grea a echipei dinamoviste, în care un nou play-out se întrevede la orizont, Bogdan Bălănescu a fost criticat violent de fanii PCH după vânzarea lui Dan Nistor la Craiova.

ADVERTISEMENT

Oficialul lui Dinamo a explicat decizia luată de club și a spus că fără cei 300.000 de euro încasați pe mijlocaș, ”câinii” nu ar putea lua licența pentru sezonul viitor și nu și-ar fi putut plăti o parte dintre restanțele către jucători.

”Și pentru noi a fost dificil, dar Dan încasează o sumă mare la semnătură, pe care nu o putea rata. Iar Dinamo va plăti o parte din restanțele jucătorilor, astfel încât să putem lua licența! Cu banii încasați pe Nistor, Dinamo poate merge în cantonament și va achita datoriile rămase.

ADVERTISEMENT

Credeți că mie îmi convine? Sau că am pierdut alți fotbaliști care puteau face diferența? Asta este situația financiară în acest moment și datoria mea este să țin Dinamo pe linia de plutire.

Dacă nu îl vindeam pe Dan, nu aveam bani, iar jucătorul devenea frustrat că nu a fost lăsat să încaseze o sumă de bani foarte mare.”, a declarat Bălănescu pentru în Prosport.

ADVERTISEMENT

Ce spune Bălănescu despre relația cu Giovani Becali

Fanii din Peluza ”Cătălin Hîldan” au reacționat dur după vânzarea lui Dan Nistor la Universitatea Craiova și l-au acuzat pe Bălănescu de jocuri de culise în favoarea lui Giovani Becali.

Oficialul ”câinilor” dezvăluie că nu are o relație bună cu fostul impresar: ”Sunați-l pe domnul Becali și întrebați-l ce relație are cu mine! Vă va spune că nu una bună! Eu sunt omul lui Dinamo și atât!

ADVERTISEMENT

Lucrez la Dinamo de 20 de ani. Am făcut-o atât în perioada foștilor acționari cât și acum, de când este domnul Negoiță. La cum îl cunoașteți pe domnul Negoiță, dacă nu eram corect, credeți că mă păstra la Dinamo?”, a mai spus Bălănescu pentru sursa citată.

Salariu de 14.000 de euro pe lună la Universitatea Craiova pentru Nistor

Dan Nistor va încasa la Universitatea Craiova un salariu lunar în valoare de 14.000 de euro. Mai mult, Mihai Rotaru a decis să-i dea mijlocașului o primă de instalare în valoare de 120.000 de euro.

Dan Nistor a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din lotul antrenat de Dusan Uhrin în sezonul 2019 – 2020. Fotbalistul în vârstă de 31 de ani era căpitanul formației din Ștefan cel Mare, iar în sezonul curent a bifat 15 meciuri, a dat patru goluri și a oferit zece pase decisive.

ADVERTISEMENT