Sporturi

Bogdan Borza va evolua la primul turneu internațional Red Bull Next Gen Open

31.10.2018 | 15:25
Bogdan Borza va evolua la primul turneu international Red Bull Next Gen Open

Bogdan Borza va evolua la primul turneu internațional Red Bull Next Gen Open. Bogdan Borza va reprezenta România la prima ediţie a turneului Red Bull Next Gen Open organizat la Milano. În cadrul turneului internațional de tenis Red Bull Next Gen Open, programat în perioada 7-10 noiembrie, Bogdan Borza va evolua şi el, după ce a primit un wild-card, la fel ca toți ceilalți șapte participanți. Red Bull îşi propune să aducă în prim plan jucători tineri, de viitor,  de până la 21 de ani, oferindu-le șansa de a juca la un turneu internațional cu un set de reguli inovatoare.

Prima ediţie a competiţiei se va desfășura în perioada 7 – 10 noiembrie, la Milano, unde opt jucători se vor lupta pentru marele trofeu pus la bătaie. Meciurile se vor juca la Fiera Milano, în acelaşi complex unde se desfășoară și Next Gen ATP Finals (în perioada 6 – 10 noiembrie). “Sunt încântat că voi juca la primul turneu Red Bull Next Gen Open de la Milano. Este o experiență complet nouă pentru mine. Nu am mai jucat până acum în acest format și îmi doresc să obțin un rezultat cât mai bun”, a declarat Bogdan Borza, numărul 799 ATP.

Bogdan Borza va juca la prima ediţie a turneului internațional Red Bull Next Gen Open

La Red Bull Next Gen Open vor fi insturate o parte din regulile pentru Next Gen ATP Finals, inclusiv un set mai scurt (cine ajunge primul la 4, cu tie-break la 3), timp de încălzire mai scurt pentru jucători, 25 de secunde între puncte, fără neţ, și fără avantaj. De asemenea, în finala turneului, jucătorii vor putea primi sfaturile antrenorilor între seturi, prin intermediul unui headset, nu vor fi arbitri de linie, toate deviziile fiind luate cu ajutorul tehnologiei VR.

“Sper să mă obișnuiesc repede cu aceste reguli și cu faptul că terenul are doar linii de simplu. Va fi ceva complet diferit, dar sigur foarte interesant. Îi cunosc pe majoritatea adversarilor mei, le știu stilul, și sunt pregătit să dau totul pentru a câștiga acest turneu”, a mai spus Bogdan. Anul viitor se vor organiza turneee Red Bull Next Gen Open în mai multe țări din lume, inclusiv în România, principalul scop fiind acela de a deveni evenimentul cu cel mai mare număr de participanți din lume.

Tags: