Sport

Bogdan Burcea a dezvăluit motivele pentru care a refuzat echipa naţională de handbal: “Nu a fost momentul să vin!” Pe cine vede selecţioner. EXCLUSIV

09.01.2020 | 17:08
Bogdan Burcea a dezvaluit motivele pentru care a refuzat echipa nationala de handbal Nu a fost momentul sa vin Pe cine vede selectioner EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

După demiterea lui Tomas Ryde, Bogdan Burcea era creditat cu cele mai mari şanse de a deveni selecţionerul echipei de handbal feminin. Antrenorul lui SCM Craiova a refuzat să preia naţionala şi a vorbit pentru FANATIK despre motivele care au dus la această decizie. 

Bogdan Burcea a dezvăluit motivele pentru care a refuzat echipa naţională de handbal!

Bogdan Burcea a declarat pentru FANATIK că îl va susţine necondiţionat pe noul selecţioner care crede că se va alege între Florentin Pera şi Aurelian Roşca, în condiţiile în care Adi Vasile este sub contract cu Muntenegru ca antrenor secund:

ADVERTISEMENT

“Nu vreau dezvolt prea mult subiectul însă cel mai potrivit om pentru a fi selecţioner este cel care va fi ales. El se va bucura de toată susţinerea mea. Pentru mine nu a fost acum momentul să vin la naţională. Nu m-a supărat nimeni, nu am avut nicio constrângere, dar au fost multe cerinţe care nu mi s-au îndeplinit. 

Consider că atât Florentin Pera, cât şi Aurelian Roşca sunt variante foarte bune pentru echipa naţională. Adi Vasile nu ştiu dacă vrea să devină selecţioner pentru că el are un contract şi cu naţionala din Muntenegru la care nu cred că trebuie să renunţe. 

ADVERTISEMENT

“Domnul preşedinte nu ar trebui să aibă restricţii cu antrenorii români pentru că şi străinii care au venit au activat la echipe de club”

Ştiu ce zis domnul preşedinte Dedu că ar vrea să aibă un antrenor care să nu fie implicat la nivel de club. Dar Ambros Martin şi Tomas Ryde nu au avut contracte la nivel de club?

Domnul preşedinte nu ar trebui să aibă astfel de restricţii cu antrenorii români pentru că străinii care au venit au activat şi la echipe de club. Deci nu cred că ar trebui să fie un criteriu”, a spus Burcea pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Bogdan Burcea va rămâne antrenor la SCM Craiova, echipă aflată pe locul 10 în Liga Naţională. Cu Burcea antrenor, SCM Craiova a obţinut cel mai mare succes din istoria clubului: câştigarea Cupei EHF în 2018.

Tomas Ryde a fost destituit din funcţia de selecţioner al echipei naţionale după votul Comisiei Tehnice întrunite să analizeze prestaţia naţionalei României la Campionatul Mondial de handbal. Suedezul a fost demis cu 7 voturi pentru şi 4 împotrivă.

ADVERTISEMENT

„Până să dea Ryde în judecată mai bine ar ridica o statuie președintelui, pentru că l-a numit antrenor la națională și că i-a dat o groază de bani. România ar trebui să îl dea pe el în judecată pentru ce a făcut”, Bogdan Burcea

  • 47 de ani are Bogdan Burcea
  • 2018 este anul în care Burcea a câştigat Cupa EHF cu SCM Craiova