Sport

Bogdan Burcea anunță o altă atitudine în grupele principale: “A sosit momentul să ne enervăm”

08.12.2020 | 12:42
Bogdan Burcea anunta o alta atitudine in grupele principale A sosit momentul sa ne enervam
ADVERTISEMENT

Bogdan Burcea anunță schimbarea atitudinii echipei României după calificarea în grupele principale. Din păcate, “tricolorele” ajung acolo fără puncte și este aproape imposibil să ne gândim la o calificare în primele patru. 

În schimb, selecționerul vrea un loc între primele 8 echipe ale continentului și speră chiar la un loc trei în grupă care ar permite naționalei noastre să joace pentru locurile 5-6. Burcea a declarat într-o discuție cu jurnaliștii români prin intermediul online că speră chiar la trei victorii în grupele principale.

ADVERTISEMENT

România a pierdut 20-28 cu Norvegia la capătul unui meci în care am jucat de la egal la egal cu principala favorită a competiției timp de 45 de minute. Selecționerul pune căderea din final pe lipsa subțirimii lotului și a lipsei de pregătire și recunoaște că și-ar fi dorit mai mult de la acest meci:

Bogdan Burcea, anunță o altă atitudine: “Diferența s-a făcut la numărul de jocuri”

“Ne-am dorit mai mult decât atât. Pentru moment zic că aceste fete au obținut maximum din ce se putea. Așa cum, cel puțin eu apreciez, de la meci la meci am avut un pas înainte. Cred că vom putea să arătăm o altă față.

ADVERTISEMENT

Este important să ne refacem. Sunt câteva fete care au jucat peste 50 de minute în aceste meciuri. Așteptăm să vedem ce adversare vom avea, o imagine clară. Țineți cont că ieri dacă o iau numai pe Laslo și Buceschi pe bară, ele au făcut față cu brio.

Cred că Norvegia avea mult mai multe opțiuni înaintea meciului. Dacă centralizăm pregătirea lor și meciurile pe care le aveau în picioare, aici s-a făcut diferența. Cu un dram de șansă în plus puteam gestiona altfel situația să conducem cu 2-3 goluri. Ne-ar fi fost de mare ajutor în acel moment”, a spus Burcea.

ADVERTISEMENT

“A sosit momentul să ne enervăm”

Selecționerul României spune că va lăsa deoparte calmul din primele meciuri în grupele principale pentru că “este momentul să ne enervăm puțin”:

“Eu am spus că am încredere în această echipă și se impune calm. În momentul în care vom aborda meciurile din grupele principale a sosit momentul să ne enervăm puțin. Turneul final este cel mai bun mijloc de a ne pregăti pentru calificările de la Olimpiadă, pentru Mondial.

ADVERTISEMENT

Nu vom avea șansa să avem astfel de adversari din ianuarie încolo. Mie îmi place să stau în banca mea de obicei. Aceste clarificări le poate aduc doctorii echipei. Eu încerc să mă concentrez asupra fetelor. Sunt informat de situație, însă ei au amănuntele. EHF ia astăzi o decizie, mâine o schimbă.

“Ne-am dori foarte mult să calificăm echipa în primele 8, asta ne dă posibilitatea să întâlnim adversari mai slabi cotați în preliminariile pentru Mondial”

Din punctul meu de vedere trebuie să apreciem atitudinea fetelor, în anumite momente nu am fost nimic mai prejos în fața adversarelor. Mă simt foarte bine în pielea mea, nu este nimic deosebit să fiu selecționer. Îmi dau seama de sensibilitatea acestei perioade. Românii sunt obișnuiți cu handbal de calitate în această perioadă.

Nu avem cele mai bune gloanțe mereu. Ne-am dori foarte mult să calificăm echipa în primele 8, asta ne dă posibilitatea să întâlnim adversari mai slabi cotați. Altfel, în aprilie întâlnim adversari foarte dificili. Fiecare sportiv din cadrul naționalei este important. Aștept din partea tuturor să se autodepășească”, a spus selecționerul.

“Fetele ar fi trebuit să depășească această manieră de arbitraj”

Bogdan Burcea este optimist și consideră că echipa României va putea să lupte pentru locul 3 din grupa principală, caz în care “tricolorele” ar putea avea de disputat patru meciuri, inclusiv cel pentru locurile 5-6:

“Va fi nevoie de toată lumea în ultimele patru meciuri. Avem datoria să încercăm să câștigăm. România, prezentă astăzi la acest turneu final este o echipă care are viitor. Dar, atâta timp cât noi vom reuși să ridicăm nivelul de joc atât defensiv, cât și ofensiv.

Speranța noastră este că echipa poate evolua la un nivel mult mai bun. Arbitrajul nu este un subiect care trebuie să ne intereseze. Recuperând atâtea mingi, fetele ar fi trebuit să depășească această manieră de arbitraj. Cu toate greșelile arbitrelor, am fi putut atât cu Norvegia și cu Germania”, a spus Burcea.

România va evolua în grupele principale pe 10, 14 și 15 decembrie. Până acum se știe un singur adversar, Croația. Serbia, Ungaria și Olanda luptă pentru două dintre locurile care duc în faza următoare.

  • 67 de goluri a marcat România în primele 3 meciuri de la Euro
  • 15 decembrie este data la care “tricolorele” vor juca ultima dată în grupele principale

 

ADVERTISEMENT