Bogdan Burcea, despre discursul care a schimbat meciul România – Polonia: “Le-am spus să vadă filmul cu Germania”

Gabriela Gheorghe   
în Handbal
05/12/2020, 20:32
Bogdan Burcea, despre discursul care a schimbat meciul România – Polonia: “Le-am spus să vadă filmul cu Germania”
Bogdan Burcea reactioneaza in meciul de handbal feminin dintre SCM Craiova si SCM Ramnicu Valcea contand pentru Liga Florilor, desfasurat fara spectatori in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, joi 15 octombrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Antrenorul naționalei României nu le-a spus multe lucruri la pauză elevelor sale, însă ceea ce le-a transmis le-a ajutat pe ”tricolore” să întoarcă scorul și să se impună contra Poloniei. “Le-am spus să vadă filmul cu Germania”, au fost vorbele selecționerului. 

România a ajuns în grupele principale  de la Euro după jocul cu Polonia. Scorul final a fost 28-24 pentru selecţionata lui Bogdan Burcea.

Antrenorul României a spus despre joc că a început dificil pentru handbalistele noastre. La pauza, România era condusă la cinci goluri diferență de echipa adversă, iar handbalistele noastre au reușit să revină și chiar să aibă la final un avans de patru goluri.

Jucătoarele, lăudate de antrenorul naționalei României

Antrenorul a ținut să sublinieze faptul că echipa sa a făcut o repriză secundă foarte reușită și au prestat un joc mai bun ca în prima parte. Burcea nu a avut un discurs foarte lung în pauza dintre cele două reprize. Antrenorul le-a recomandat elevelor sale să-și amintească ce s-a întâmplat în repriza secundă contra Germaniei.

Tehnicianul le-a remarcat pe Laura Popa și Anca Polocoșer pentru modul în care acestea au făcut faza defensivă. De asemenea, Laslo și Ostase s-au aflat și ele printre jucătoarele lăudate de antrenorul României pentru prestația pe care au avut-o în atac.

”Vreau să felicit ambele echipe pentru acest joc, în special echipa mea, bineînțeles. Meciul a început dificil. Am avut de recuperat 4 goluri după prima repriză, de fapt 5 au fost. Am jucat foarte bine în repriza secundă, ne-am îmbunătățit jocul în partea secundă.

Urmează jocul cu Norvegia

Am câștigat la patru goluri diferență în fața Poloniei, o echipă foarte bună. Nu le-am spus multe lucruri la pauză. Le-am spus să vadă filmul cu Germania, repriza secundă. Le-am dat niște sfaturi și vreau să o laud pe Laura Popa și Anca Polocoșer, care s-au apărat foarte bine. Le felicit și pe Laslo și Ostase, care au jucat foarte bine pe atac”.

Bogdan Burcea a declarat că el și elevele sale mai au de lucrat pentru a ajunge să practice handbalul pe care antrenorul îl dorește. Pentru românce urmează jocul contra Norvegiei. Tehnicianul își dorește ca jucătoarele sale să evoluează la fel ca în meciul contra Poloniei:

”Avem multe de îmbunătățit. Cu Norvegia vreau să avem aceeași atitudine. Împotriva Norvegiei trebuie să alergăm. Nu sunt multe de spus”. FANATIK îți prezintă și ce au declarat handbalistele României după jocul cu Polonia.

Închide ×