Sport

Bogdan Burcea, noul selecţioner al României! A fost votat în Consiliul de Administraţie al FRH. Surpriză pe banca tehnică: vom avea un cuplu de antrenori

16.01.2020 | 14:42
Bogdan Burcea noul selectioner al Romaniei A fost votat in Consiliul de Administratie al FRH Surpriza pe banca tehnica vom avea un cuplu de antrenori
ADVERTISEMENT

Bogdan Burcea este noul selecţioner al României. Antrenorul a fost votat în Consiliul de Administraţie al FRH şi va conduce echipa la turneul preolimpic de la Podgorica, din luna martie. Alături de el va sta pe banca tehnică Robert Licu, cel care va avea responsabilităţi egale cu noul selecţioner. 

Bogdan Burcea, noul selecţioner al României! Robert Licu este cursant Master Coach şi va avea aceleaşi responsabilităţi

Astfel, s-a rezolvat şi cu problema licenţei Master Coach. Bogdan Burcea nu are licenţă Master Coach şi avea nevoie lângă el de un om care deţine această licenţă. Robert Licu este cursant Master Coach, astfel că se încadrează în regulament.

ADVERTISEMENT

Obiectivele cuplului de antrenori sunt îndrăzneţe. România trebuie să obţină calificarea la Jocurile Olimpice şi să se clasifice pe locurile 1-6 la Campionatul European de Handbal din luna decembrie.

Propunerea cooptării lui Robert Licu la echipa naţională a venit din partea preşedintelui Alexandru Dedu, iar avantajul este că fostul internaţional este liber de contract şi poate să se dedice în totalitate echipei naţionale. Licu a pus umărul la promovarea Rapidului în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Primul obiectiv: calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Bogdan Burcea a reuşit să aducă cea mai mare performanţă din istoria clubului SCM Craiova. În 2018, oltencele au reuşit să câştige Cupa EHF, al doilea trofeu continental după Champions League.

Însă, primul mare obiectiv al cuplului Burcea – Licu este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În perioada 20-22 martie, România va participa la turneul preolimpic de la Podgorica şi trebuie să se claseze pe primele două locuri într-o grupă cu Norvegia, Muntenegru şi Kazahstan.

ADVERTISEMENT

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a confirmat pentru FANATIK că Bogdan Burcea va fi noul selecţioner, precizând că votul din Consiliul de Administraţie va fi doar o formalitate: “Bogdan Burcea a fost votat în Comisia Tehnică şi va fi în proporţie de 99% viitorul selecţioner al României. Mai sunt câteva detalii de pus la punct şi, bineînţeles, votul din Consiliul de Administraţie de mâine, dar nu cred că vor fi probleme.

Detaliile rămase de pus la punct ţin de staff-ul domnului Burcea. El va avea un antrenor secund care să aibă licenţa Master Coach, pentru a rezolva şi această situaţie”, a spus Dedu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Iniţial, discuţiile dintre preşedintele FRH şi antrenorul lui SCM Craiova s-au împotmolit din cauza discuţiilor legate de licenţa Master Coach: “Nu a fost vorba de niciun refuz. Dumneavoastră spuneţi ce ştiţi, eu spun ce ştiu. Au fost discuţii despre licenţa Master Coach şi acolo s-au mai împotmolit discuţiile, însă nu a fost vorba de niciun refuz. S-a rezolvat şi cu problema licenţei, iar domnul Burcea va avea un antrenor secund care va deţine această licenţă”, a spus Dedu.

  • 47 de ani are Bogdan Burcea, noul selecţioner 
  • 2018 este anul în care a câştigat Cupa EHF cu SCM Craiova

 

ADVERTISEMENT