Sport

Bogdan Burcea, pus într-o situaţie inedită la echipa naţională! Criticat de fani că nu şi-a convocat soţia la lot: “Vă daţi seama ce vorbe îşi lua!”

19.01.2020 | 13:05
Bogdan Burcea pus intro situatie inedita la echipa nationala Criticat de fani ca nu sia convocat sotia la lot Va dati seama ce vorbe isi lua
Bogdan Burcea, pus într-o situaţie inedită la echipa naţională! Criticat de fani că nu şi-a convocat soţia la lot Vă daţi seama ce vorbe îşi lua!
ADVERTISEMENT

Bogdan Burcea a fost ales selecţioner al României şi va conduce echipa în turneul preolimpic de la Tokyo alături de Robert Licu. Antrenorul celor de la SCM Craiova s-a căsătorit în vara anului trecut cu jucătoarea Cristina Zamfir, iar acum este într-o situaţie inedită după ce mai mulţi fani l-au criticat că nu şi-a convocat soţia la lot. 

Bogdan Burcea s-a căsătorit cu Cristina Zamfir în vara anului 2019!

Cristina Zamfir şi Bogdan Burcea au colaborat împreună la Corona Braşov, între 2013 şi 2016, iar apoi cei doi au mers la SCM Craiova. În vara anului 2019, Bogdan Burcea şi Cristina Zamfir şi-au unit destinele şi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste.

ADVERTISEMENT

Odată cu venirea lui Bogdan Burcea la echipa naţională, fanii se aşteptau să o revadă pe Cristina Zamfir convocată. Însă, nu a fost cazul. Noul selecţioner nu şi-a convocat soţia pentru stagiul de pregătire de la Bucureşti care va avea loc între 19 şi 22 ianuarie, în vederea turneului preolimpic din martie.

Criticat pentru că nu şi-a luat soţia la lot: “Zamfir nu trebuia să lipsească, dar a fost preferată Super Perianu”

Pe internet, reacţiile au fost surprinzătoare vis-a-vis de alegerea lui Burcea de a nu-şi convoca soţia la lotul naţional. Fanii handbalului l-au criticat în mediul online pe selecţioner pentru lipsa Cristinei Zamfir din lot. Vă prezentăm câteva dintre ele de pe unul dintre grupurile de handbal feminin:

ADVERTISEMENT

“În perspectiva turneului preolimpic, trebuia sa fie acolo si Cristina Zamfir”

“Exact. Zamfir nu trebuia să lipsească dar a fost preferată Super Perianu în locul ei!”

“E soţia lui fraţilor. Dacă o lua vă dați seama ce vorbe își lua!”

“Zamfir trebuia să fie de mult la naţională, păcat că e atât de căpoasă. Din păcate acum are şi un motiv obiectiv să lipsească, soţul ei fiind antrenorul naţionalei. Păcat”

Au fost şi comentarii prin care decizia selecţionerului a fost explicabilă, având în vedere faptul că Zamfir nu este încă la 100% din capacitate, handbalista fiind chinuită de câteva accidentări din 2018 încoace.

ADVERTISEMENT

Cristina Zamfir, prezentă la trei turnee finale cu naţionala României!

Cristina Zamfir poate reprezenta o soluţie pentru turneul preolimpic de la Podgorica, care va avea loc între 20 şi 22 martie. Jucătoarea în vârstă de 30 de ani a jucat la trei turnee finale pentru naţionala României: Euro 2014, Euro 2016 şi Campionatul Mondial din 2017.

Trecând peste absenţa Cristinei Zamfir din lot, fanii sunt încântaţi de selecţia lui Burcea: “În sfârşit o selecţie mai apropiată de adevăr”. Asta după ce fostul selecţioner, Tomas Ryde, a fost criticat aspru pentru selecţia pe care a făcut-o pentru Campionatul Mondial din Japonia.

ADVERTISEMENT

Bogdan Burcea şi Robert Licu pregătesc turneul preolimpic din Muntenegru, unul dintre obiectivele principale ale mandatului lor fiind calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Misiunea cuplului de antrenori va fi foarte dificilă, în condiţiile în care cei doi au preluat naţionala cu două luni înaintea turneului şi au de revitalizat o echipă naţională care trebuie să obţină calificarea fără jucătoarele de la Corona Braşov, suspendate provizoriu după cazul de dopaj.

Primul obiectiv al noului selecţioner: calificarea la Jocurile Olimpice!

România joacă la Podgorica pentru calificarea la Olimpiadă, acolo unde trebuie să obţină unul din primele două locuri într-o grupă cu: Norvegia, Muntenegru şi Kazahstan. Misiunea “tricolorelor” este cu atât mai dificilă cu cât naţionala Muntenegrului va avea şi avantajul terenului propriu.

Lotul convocat de Bogdan Burcea şi Robert Licu pentru stagiul de pregătire din 19-22 ianuarie din Bucureşti: 

Portari: Yulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Denisa Dedu (CSM București), Raluca Kelemen (HC Zalău)
Extreme stânga: Elena Dincă (Gloria Bistrița), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)
Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)
Interi stânga: Cristina Neagu CSM București), Gabriela Perianu (CSM București), Bianca Tiron (Dunărea Brăila), Alexandra Severin (HC Zalău)
Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)
Centri: Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Elena Dache (Dunărea Brăila), Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița)
Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Dana Abed-Kader (HC Zalău)

  • 47 de ani are Bogdan Burcea, noul selecţioner al României
  • 30 de ani are Cristina Zamfir, handbalistă la SCM Craiova, prezentă la trei turnee finale
ADVERTISEMENT