Bogdan Burcea știe cum poate să surprindă România la EURO 2020: ”Inteligență și disciplină tactică”

Traian Terzian   
în Handbal
30/11/2020, 17:13
Bogdan Burcea știe cum poate să surprindă România la EURO 2020: ”Inteligență și disciplină tactică”
Selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României, Bogdan Burcea, a analizat grupa preliminară de la EURO 2020 și a dezvăluit cum pot fetele noastre să-și surprindă adversarele. Sursă foto: Sport Pictures

Selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României, Bogdan Burcea, a analizat grupa preliminară de la EURO 2020 și a dezvăluit cum pot fetele noastre să-și surprindă adversarele.

România va fi lipsită la turneul final de pivotul Crina Pintea, care a fost testată pozitiv cu coronavirus cu o zi înainte de plecare.

Jucătoarea de la CSM București a fost depistată cu Covid-19 la ultimul test efectuat înaintea plecării spre Danemarca, tot atunci fiind pozitivi și maseurii Claudiu Mărășteanu și Cristinel Gâgiu.

Obiectivul României la EURO 2020, stabilit de Bogdan Burcea

”România poate surprinde cu unitatea de grup, cu inteligența și cu disciplina tactică. Întâlnim trei adversari care au în componență un număr mare de sportive angrenate în competițiile majore europene. Toate cele trei echipe au obținut rezultate destul de bune atât la nivel de cluburi, cât și la nivelul echipei naționalei”, a declarat tehnicianul înaintea plecării spre Danemarca.

”Meciul de debut împotriva Germaniei e foarte important pentru noi. Este un meci în care un eventual rezultat pozitiv ne poate construi un capital de încredere, important în abordarea ultimelor partide din grupă cu Polonia și Norvegia”, a spus Bogdan Burcea despre grupa preliminară a României de la EURO 2020.

”Ne-am decis să luăm lucrurile pas cu pas, să ne concentrăm maxim pe prima partidă. Asemănările dintre Germania și Polonia, exceptând mici diferențe între cele două echipe, ne ajută pentru acest debut.

Ultimul meci în compania Norvegiei, care nu mai are nevoie de prezentare, e una dintre cele mai performante echipe în ultimii 20-25 de ani, cred că este o provocare pentru fiecare adversar. Să întâlnim și să învingem Norvegia va fi și modul nostru de abordare”, a afirmat selecționerul pentru site-ul oficial al FR Handbal.

”Crina Pintea reprezintă o absență importantă în angrenajul echipei naționale în ambele faze de joc, atac și apărare, însă mesajul meu pentru fete a fost foarte simplu. În momentul în care am avut certitudinea că ea nu se poate alătura echipei, cele care sunt obligate să suplinească acest post, trebuie să fie Crina la pătrat din toate punctele de vedere”, a încheiat Burcea.

”Tricolorele” vor evolua în Grupa D, la Kolding, și va avea ca adversare reprezentativele Germaniei, Poloniei și Norvegiei, meciurile urmând a fost transmise în direct de postul Digi Sport. Programul de disputare al jocurilor este următorul:

  • 3 decembrie, ora 19:00 – România – Germania
  • 5 decembrie, ora 17:00 – România – Polonia
  • 7 decembrie, ora 21:30 – România – Norvegia
Închide ×