Life

Bogdan de la Ploiești, anunț uriaș pentru maneliști: „O să ajungem și la radio”

Bogdan de la Ploiești a vorbit despre fenomenul manelelor în România. Prahoveanul a spus că a fost refuzat la emisiuni din cauza muzicii pe care o cântă.
08.11.2022 | 18:35
Bogdan de la Ploiesti anunt urias pentru manelisti O sa ajungem si la radio
Bogdan de la Ploiești, invitat în podcastul lui Gojira. Foto: YouTube/ Instagram
ADVERTISEMENT

Bogdan de la Ploiești a pus pe masă toate prejudecățile existente în România despre maneliști, într-o discuție cu Gojira, pe YouTube.

Bogdan de la Ploiești: „Nu sunt una dintre cele mai bune voci din România”

Prahoveanul care a spart de mai multe ori topurile muzicale, fie solo ori în colaborare cu alți artiști, a mărturisit că este conștient că nu are cea mai strălucită voce din lumea muzicală, dar știe că succesul său se bazează pe show-ul pe care îl face la fiecare spectacol.

ADVERTISEMENT

Gojira l-a întrebat pe Bogdan, la începutul interviului, dacă e inflație de maneliști pe piață, iar cântărețul a spus că, într-adevăr, s-au cam înmulțit cei care abordează acest gen mai ales în ultimii doi-trei ani.

„Sunt prea mulți maneliști și nu e vorba numai despre muzică. Uite, eu nu sunt una dintre cele mai bune voci din România, dar felul în care îmi fac eu treabă cred că face diferența la nivel de țară. N-am încurcat niciodată în viața mea o nuntă sau o petrecere. Din păcate se întâmplă chestii de genul (n.r.: ca artiștii să strice evenimentele la care sunt chemați)”, a declarat Bogdan de la Ploiești în podcastul „Aproximativ discuții”.

ADVERTISEMENT

Interpretul de muzică de petrecere a mai zis că înainte să studieze cu adevărat muzica, a studiat oamenii ca să știe cum funcționează lumea în care avea să se învârtă. Manelistul a mai spus că asta l-a ajutat foarte tare să fie mereu cu picioarele pe pământ, căci și-a cunoscut publicul și a știut încă de la început ce să îi ofere.

„Am studiat oamenii când alții au studiat muzica”

„Țin foarte mult ca băieții mei să fie îmbrăcați frumos, să salute oamenii, să respecte. Poate că uneori suntem obosiți, supărați, dar noi trebuie să intrăm acolo să ne facem jobul. Trebuie să tratăm cu mare, mare responsabilitate. Iau muzica asta foarte în serios.

ADVERTISEMENT

Doi, trei ani mă gândeam unde îmi doresc să cânt, ce vreau să fac de la viața mea. Știu cum funcționează oamenii. Am stat și am studiat oamenii când alții studiau muzica. La mine acasă erau cei mai tari lăutari din România, cei mai tari muzicanți. Să cânți la cel mai mare nivel te solicită atât de mult încât îți pierzi viziunea”, a adăugat BDLP.

Artistul care a scos hituri inclusiv cu Theo Rose a vorbit și despre absența manelelor de la radiourile comerciale de la noi. Bogdan e convins că nu peste mult timp radiourile nu vor mai ignora acest gen de muzică, având în vedere succesul tot mai mare pe care îl are.

ADVERTISEMENT

„Nu m-au primit la emisiuni pentru că sunt manelist”

BDLP a mai precizat că înțelege și posturile de radio, cu toate că și-ar dori ca și manelele să aibă colțișorul lor. Tânărul a mai declarat că și lui i s-au închis unele uși în nas. Anumiți moderatori TV nu l-au invitat în emisiune din cauza muzicii pe care o cântă.

„Deci, nu mai durează mult și o să ajungem și la radio. Cum am ajuns în alte părți, cu răbdare, o să ajungem și pe radio. Sunt câțiva băieți care nu m-au primit la emisiuni pentru că sunt manelist. Ușor, ușor, cu premiile astea pe care le luăm, avem și noi un CV în spate.

Eu le dau și celor de la radio dreptate, dar sufăr din cauza asta. Au dreptate ei, pentru că mulți din lumea manelelor nu fac lucrurile cum trebuie. Nu au dreptate, dintr-un singur punct de vedere, frate! Eu am învățat de la viața asta că e bine să cunoști un om. Stai măcar 5 minute de vorbă cu el, să vezi cine e, apoi adu-i un argument de ce nu îl primești.

La noi în manele au început să cânte și câini. Cântă și câinii, am eu o piesă cu ham ham ham…”, a completat Bogdan de la Ploiești.

ADVERTISEMENT